Dünyaca ünlü flüt virtüözü Massimo Mercelli ile Oscar ödüllü piyanist Luis Bacalov, Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde konser verecek.

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side’de Avrupa Festivaller Birliği (EFA) kapsamında düzenlenen festivalle ilgili açıklama yapan belde Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, dünyaca ünlü 2 müzik adamının 28 Ağustos’ta Side Apollon Tapınağı’nda konser vereceğini söyledi. Side’de uluslararası kültür ve sanat festivaline 12 yıl önce başlandığını anlatan Uçar, 36 gün sürecek olan etkinliğin sanat yönetmenliğini Remzi Buharalı’nın üstlendiğini ifade etti.

Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin Viyana Schloss Schönbrunn Orkestrası’nın 25 Ağustos’ta Side Antik Tiyatro’da vereceği konserle başlayacağını kaydeden Uçar, "Dünyaca ünlü flüt ustası Massimo Marcelli ve sinema film müzik kompozitörü ünlü piyanist Luis Bacalov’un konser verecek olmalarının heyecanı içindeyiz. Bilindiği üzere flüt virtüözü Marcelli ilk konserini 9 yaşında Teatrale la Ferice’de vermiştir. Ünlü piyanist besteci Bacalov, İtalyan yapımı II Postino filmi ile 1996 yılında En İyi Müzik dalında Oscar ödülü aldı. 28 Ağustos’ta müzikseverleri Side Apollon Tapınağı’na bekliyoruz." dedi.

Kaynak: cha