Mustafa Kemal Atatürk'ün, Antalya'ya gelişinin 80'inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenk konularak başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın şeref defterini imzaladı. Daha sonra heyet Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Ayrıca, Antalya Kültür Merkezi(AKM)'nde anma töreni düzenlendi.
AKM'deki törende konuşan Mustafa Akaydın, Atatürk'ün Türk ulusunun 'vazgeçilmez değeri' olduğunu ifade etti. Atatürk'ün, Türk halkına miras olarak bilimi ve aklı bıraktığını belirten Akaydın, "80 yıl önce Antalya'yı ziyaret etmek için geldiğinde duygulu anlar yaşanmış. Atatürk bugünleri görseydi, bu görkemli şehri görseydi mutlulukla bizimle yaşardı. Öğrenciler Atatürk bize mal olmuş ilkeleriyle bizim vazgeçilmez değerlerimizden. Atatürk'ün çağında yaşayan liderlere bakın, hepsi unutuldu ama sadece Atatürk unutulmadı." dedi.
Konuşmaların ardından ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ödül törenin ardından Metin Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi'nin halk oyunları ekibi gösteri sundu.
Törene Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Antalya Hava Meydan Komutanı Hava Albay Hasan Basri Çelikoğlu, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları ve vatandaşlar katıldı
Bu haber 176 defa okunmuştur.