TEOG yerine adrese dayalı ya da sınavsız geçiş modelinin uygulanıp  uygulanmayacağına ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, "Üzerinde bakanlığımız çalışma  yapıyor. Bakanlar Kurulumuza sunacağız, Bakanlar Kurulunda çıkan kararı da  milletimizin bilgisine sunacağız." ifadesini kullandı.

Hiç kimsenin kaygılanmasına gerek olmadığını dile getiren Yılmaz,  eğitimle ilgili Finlandiya bir değişiklik yaptığında mutlak doğruymuş gibi  herkesin Finlandiya'nın takip edilmesini istediğini belirtti. Yılmaz, "Eğitimle  ilgili biz bir değişiklik yaptığımızda herkes kaygı duymaya başlıyor. İyi ama  Türkiye'ye bir bakın. Geçmişten daha iyiye gitmiyor muyuz? Geçmişten daha iyiye  gidiyor. Buyurun vatandaşımıza sorun. Türkiye, geçmişten daha iyiyse bugün hiç  şüpheniz olmasın yarın da bugünden daha iyi olacaktır. Biz bunu beşeri  sermayemizle yapıyoruz. Beşeri sermayenin değerli olması, nitelikli olması ancak  eğitimle mümkündür." şeklinde konuştu.

MEB VE ÖZEL OKUL TEMSİLCİLERİ TOPLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yeni liseye geçiş sistemine ilişkin çalışma grubu oluşturuldu. Yeni sisteme ilişkin bu hafta bakanlık yetkilileri ile özel okul temsilcilerinin bir toplantı yapacağı duyuruldu. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim  Kurulu Başkanı Nurullah Dal, "TEOG denen sistem kalktı. Yeni bir sistem gelecek.  Bazı okullar  kendi yapacakları sınavla öğrenci alacak. Bunu da biliyoruz. Söz konusu sınav da  bakanlık tarafından hazırlan

Editör: Haber EDİTÖR