Türkiye’nin en büyük zeytin fabrikası olan 'Ant Gıda Fora'da çıkan yangında 1 güvenlik görevlisi zehirlendi

        Balıkesir Havran yolu üzerinde bulunan Ant Gıda A.Ş'de (Fora Zeytin Fabrikası) zeytin ve zeytinyağı fabrikasında yangın çıktı. Yoğun duman, 5 ilçe ve 10 beldesi bulunan Edremit Körfezi'nin her yerinden görülürken; yangına Orman İşletme Müdürlüğü, Havran Belediyesi, Edremit Belediyesi ve çevre beldelerin itfaiye arazözleri müdahale etti.

        Fabrika çalışanları, bahçedeki paletlerin bulunduğu alanda başlayan yangını panik içinde söndürmeye çalışırken, alevler fabrikanın kapalı bir bölümüne de sıçradı. Fabrikaya 112 ekipleri de sevk edilirken, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk de yangın alanına giderek, çalışmaları inceledi. Öztürk, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ve yangının yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındığını söyledi. Fabrikanın güvenlik görevlileri basın mensuplarını yanan alandan uzaklaştırırken, jandarma ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı. Korkutan yangında yaralanan olmazken, binlerce TL'lik maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

        Öte yandan yangına müdahale eden güvenlik görevlisi Süleyman Deniz, dumandan etkilenerek fenalaştı. Yangın alanında hazır bekletilen ambulansa konulan güvenlik görevlisi, Edremit Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Süleyman Demir’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, soğutma çalışmaları tamamlanan yangın tamamen söndürüldü.
Kaynak: cha