Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Mütevelli beldesinde faaliyet gösteren Güres Group, yumurta üretim tesisinin çevreye yaydığı kokuyu en aza indirmek için çalışma başlattıklarını bildirdi. Güres Group Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres, yumurta çiftliğinde ziyaret ve incelemelerde bulunan Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’yu ve beraberindekilere tesisi gezdirerek bilgi verdi.

Yumurta üretim, tasnif ve paketleme servisi, organik gübre işletim merkezi gibi bölümleri gezen Kaymakam Otcu ve beraberindekilere, daha sonra toplantı salonunda sinevizyon eşliğinde üretim kapasitesi, ihracat ve diğer faaliyet alanlarıyla ilgili bir sunum yapıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Güres, yaptığı konuşmada şimdiye kadar çevreye yayılan kötü kokunun hayvan gübresi olduğunu belirterek, "Aldığımız önlemlerle hayvan gübresini kapalı bir alanda muhafaza edip gerekli karışım işlemini de orada yapacağız. Aynı zamanda bir daha dışarıya gübre dökmeyerek ve dışarıda bulundurmayarak koku Ultrabet olmamasını sağlayacağız. Bir hayvan çiftliğinde kokunun sıfır olmasını beklememek lazım. Ne kadar ekstra önlemler alsanız dahi mutlaka bir koku olacaktır ama vatandaşlarına endişe ve şikayetlerini en aza indirmek için gerekli çalışmalara başladık." dedi.

Kaymakam Otcu ise Mütevelli ve Koldere beldelerinde Güres’in kurduğu tesislerin sadece Saruhanlı ve Manisa değil, Ege Bölgesi ve Türkiye için ciddi bir ekonomik katkı sağladığını söyledi. Son dönemde yumurta üretim tesislerinden kaynaklanan kötü bir kokunun zaman zaman şikayet konusu olduğunu belirten Otcu, "Yapılan yeni yatırımlarla son teknoloji kullanılarak söz konusu kokunun asgari seviyeye indirilmesi için Güres Group tarafından ciddi bir çalışma yapıldığını gördük. Yıl sonuna kadar da kokunun asgariye seviyeye indirileceği ilgililer tarafından ayrıca ifade edildi." şeklinde konuştu.

Kaymakam Otcu’ya ziyaretinde Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Tarım Müdürü Aytekin Yaralı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Özer, Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahramanlar, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Baltacı ve Develi Köyü Muhtarı Hüseyin Göksu eşlik etti.
Kaynak: cha