Betûl Mardin’in 2005 yılından beri birlikte çalıştığı özel asistanı Burcu Erduran,  27 yıllık iş yaşamındaki farklı deneyim ve tecrübelerinden yola çıkarak, yönetici asistanlığı, sekreterlik ve benzeri rollerde çalışan ekiplere yönelik bir eğitim  programı hazırladı. İlk programın  katılımcılarına sertifikalarını teslim eden  Betûl Mardin  yıllardır birlikte çalıştığı Burcu Erduran’ı  bu özel günde yalnız bırakmadı. Halkla İlişkilerin duayeni, IMAGE Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım şirketlerinin Onursal Başkanı Betûl Mardin’in söyleşisi ile destek verdiği sertifika programının son günü katılımcıları evinde ağırladı.  Katılımcılara sertifikalarını veren Mardin ‘’Burcu, senelerdir benimle, büyük desteğim ve sağ kolum oldu. Bu programı çalışıp bana taslağını getirdiğinde onu destekledim ve bir ekleme yaptım. Bir yönetici asistanı olarak kendisinin benim için en önemli özelliği yaratıcılığı.  Her zaman bir fikri ve çözüm yolu vardır. Benim yanımda olduğu gibi bu programda da başarıyla devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Yılların tecrübesiyle oluşan program

Yeni nesil liderlerin hızlı ve üretken çalışma tempolarına uyum sağlayabilecek, kişisel beceri ve tutumlarını geliştirerek mesleki performans ve başarılarını ileri seviyeye taşımalarını desteklemeyi hedefleyen programda aynı zamanda eğitmenlik yaparak deneyimlerini aktaran Burcu Erduran, “Betûl Mardin sayesinde halkla ilişkiler mesleğinin geniş perspektifinden kişi ve kurumlara derinlemesine bakabildiğimi fark ettim. Betûl Mardin’den çok şey öğrendim. Kendisi benim okulum oldu. Kazandığım detaycı bakış açım ve öğrendiklerim bu eğitimin temellerini attı. Şirketlerin ve yöneticilerinin yüzü olan meslektaşlarımın en yetkin şekilde görevlerini icra etmeleri ve farkındalıklarının artarak performanslarına olumlu etki sağlayabilmesi için öğrendiklerimi  tecrübelerimle harmanlayıp bu mesleğin değeri ve gücünü aktarmak istedim. Bugün hayalim gerçekleşti. Şimdi bu duygularımı aktarırken, ne kadar şanslıymışım, çocukluk hayalimle birlikte 12 yıldır çalışıyorum ve kendisinin verdiği destekle ben de başkalarına ışık olabiliyorum diyebiliyorum’’ dedi.

Değerli eğitmenler bir arada

Burcu Erduran’ın 27 yıllık iş geçmişine dayalı tecrübelerinden yola çıkarak, programın diğer eğitmenlerinden Kişisel Marka Danışmanı Elif Tatlı tarafından proaktif eğitim modeliyle tasarlanan  “Yönetici Asistanlığı Sertifika Programı” diğer modellerden farklı olarak kişisel farkındalığı öne çıkaran ve interaktif bir eğitim modeline sahip. Dersler kapsamında Burcu Erduran ‘Kurumsal Kültür’, ‘Organizasyon Yapısı’, ‘Çalışma Stilleri’, ‘Yönetici Sadakati’, Elif Tatlı  ‘Kişisel Marka ve İmaj Yönetimi’, İnsan Kaynakları Danışmanı ve Yaşam Koçu İlknur Uslu ‘Kendini Tanımak, Kendini Yönetmek ve Empatinin İlişkileri Doğru Sürdürmekteki Önemi’ ve Farkındalık & Beden Dili Eğitmeni Murat Ovalı ‘Beden Dilinin İnsan İlişkilerindeki Etkin Önemi’ne dair paylaştığı ipuçları ile program farklı konu başlıkları altında  şekilleniyor.

Editör: Haber EDİTÖR