Ankara'da sigara kaçakçılarına yönelik olarak jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 5 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi.Yolcu otobüslerinde ele geçirilen kaçak sigaralara el konulurken, 2 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, istihbari çalışmalar sonucunda bazı şahısların nakliyat şirketleri ile doğu illerinden sigara, puro gibi malzemeleri İstanbul, Ankara ve İzmir'e getirmenin yollarını aradıkları bilgisine ulaşılması üzerine şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Bala İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından narkotik arama köpeğinin de desteğiyle Konya-Ankara E-90 karayolu üzerinde, sigara kaçakçılığını engellemek için operasyon yapıldı.

Operasyonda Gaziantep'ten İstanbul'a giden bir yolcu otobüsünde, Ü.Y. isimli şahsa ait çantalar içerisinde 250 paket, Şanlıurfa'dan İstanbul'a giden başka bir yolcu otobüsünde ise E.Ç. isimli şahsa ait koli ve çantalar içerisinde 5 bin 230 paket olmak üzere toplam 5 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi.

        Adlî makamlardan alınan talimat ile ele geçirilen malzemelere el konulurken, olayla ilgili olarak Ü.Y. ve E.Ç. isimli şahıslar hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan adlî tahkikat başlatıldı. Ele geçirilen kaçak malzemeler gümrük müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
Kaynak: cha