Birinci sınıfa başlayan öğrenciler için ders zili çaldı. Bu yıl Türkiye'de 4+4+4 sisteminden dolayı 2,3 milyon yeni öğrenci okul ile tanışacak. 18 milyona yakın öğrenci ise 17 Eylül'de ders başı yapacak. Yeni eğitim sezonu aileler gibi kırtasiye satıcılarına da heyecanlı günler yaşatıyor.

Kars'ta faaliyet gösteren kırtasiye ve teknoloji mağazaları zinciri NT, 'Okul Alışverişi Sizi Tüketmesin' sloganıyla, Özkırtay Kitap Kırtasiye ise '1001 çeşit üründe uygun fiyat' sloganıyla yeni eğitim sezonunu açtı.

NT Kars Mağaza Müdürü Yasin Özcan, 65 ildeki 152 mağazada yılda 25 milyon müşteriye hizmet veren mağazalarının Kars'ta da hizmet yarışında olduğunu ifade etti. Özcan, kaliteli ürünü, aile bütçelerini sarsmadan uygun fiyatla sunmak için çalıştıklarını söyledi. Yasin Özcan, mağazalarında Kürtçe bilen vatandaşlar için Kürtçe kitapların da bulunduğunu ifade etti.

Özkırtay Kitap Kırtasiye Mağaza sorumlusu Ayhan Kırtay ise 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile okulların eğitime başladığını, bundan dolayı Kars'ta da binlerce öğrencinin okullara koştuğunu anlattı. Kırtay, kitap, kırtasiye ve üniforma gibi ürünlerin satışında ciddi bir artış olduğunu dile getirdi.

Kaynak: cha