Kayseri’de 'Yaz Kuran Kursu'na katılan iki kardeş, hafız olmak için kolları sıvadı. Her gün 1 sayfa ezberleyen kardeşlerin hedefi, bir yıl içinde hafızlık tacını giymek.

Okulların tatil olmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı gözetiminde camiler ve Kuran Kursları’nda açılan Yaz Kuran Kursları yoğun ilgi görüyor. Kursta öğrenciler, Kur'an-ı yüzünden okumayı öğrenerek dini bilgilerini geliştiriyorlar. İlk ve orta öğretim kurumlarının yılsonu tatiline girdiği ilk hafta başlayan kurslarda hafızlık çalışan öğrenciler de bulunuyor. Kayseri Cıncıklı Camii’nde kursa katılan Muhammet Sami Çiftçi (16) ve Enes Tayyip Çiftçi (13) kardeşler, bunlardan sadece ikisi. Çiftçi kardeşler, cami imamı İlyas Koç’a her gün 1 sayfa ezber veriyor. İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi Muhammed Sami, önceki Privebet ezberleriyle birlikte şu anda 150 sayfa ezberledi. İlköğretim 8. sınıf öğrencisi Enes de, 70 Kur’an sayfasını hafızasına yerleştirdi.

Çiftçi kardeşlerin hedefi, yaz Kur’an Kursu bittikten sonra da çalışmaya devam ederek 600 sayfalık Kuran’ı Kerimi ezberlemek. Bunun için kendilerine koydukları süre ise bir yıl. Bir saat içinde 1 sayfayı ezberlediğini ifade eden Muhammet Sami Çiftçi, gayret eden her insanın hafız olabileceğini söyledi. Enes Tayyip Çiftçi de “Abimle birlikte hafızlığı tamamlamak istiyoruz. Çalışınca Allah kolaylık veriyor” dedi.

Kendisi de hafız olan Cıncıklı Camisi İmamı İlyas Koç ise, kursa katılan çocukların dini bilgilerini geliştirdiğini ve Kur’an okumayı öğrendiklerini ifade etti. Hafız olmanın önemli bir makam olduğunu vurgulayan Koç, “Muhammet ve Enes kardeşlerin gayreti örnek gösterilecek bir durum. İnşaallah hafızlık tacını giyerler” diye konuştu.
Kaynak: cha