Avcılar’da kısa süreli yağan yağmur sebebiyle bir sağlık ocağı ile bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağmur, yapımı devam eden bir yolun kısmen çökmesine sebep oldu.

Yeşilkent Mahallesi’nde etkili olan yağmur, 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezi binasını sular içinde bıraktı. Aşırı yağmurdan dolayı kanalizasyon boruları tıkanan sağlık merkezi biranda su içinde kaldı. Yağmurun durmasıyla birlikte sağlık merkezinde görevli doktor ve hizmetliler ellerine aldıkları süpürge ve küreklerle suyu tahliye etmeye çalıştı. Sağlık merkezinin sorumlusu Betpark olan ve elindeki paspasla suyu tahliye etmeye çalışan Doktor Mesut Ergun, “Biranda bastıran yağmur kanalizasyon suyunu sağlık merkezinin içine taşmasına sebep oldu. Hastaları çıkardık, suyu tahliye ediyoruz.” diye konuştu.

Aynı mahallede bulunan Mandıra Caddesi’nin yapımı devam eden yol çalışması ise yağmur engeline takıldı. Asfalt yol yaklaşık 1 metre çöktü. Çökme esnasında yolda çalışma yapan bir iş makinesi kısmen çöken yola düştü. Çökmenin yaşandığı caddeye gelen belediye ekipleri, caddeyi trafiğe kapattı ve yol onarım çalışmalarına başladı.
Kaynak: cha