Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yaptırdığı anketler sonucunda, vatandaşların tapu hizmetinden memnun olduğu ortaya çıktı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlükleri’nde işlem yaptıran vatandaşların memnuniyetini ölçmek için anket düzenledi. Yapılan ankette vatandaşın yüzde 96’sının tapu işlemlerinin ve müdürlüklerin fiziksel durumundan memnun olduğu sonucu çıktı.

Geçmiş yıllarda olumsuz haberlerle Türkiye gündemine gelen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, son 10 yılda attığı adımlarla birçok yeniliğe imza attı. Türkiye geneli on-line sisteme (TAKBİS) geçen Genel Müdürlük, tapu müdürlüklerinin fiziki imkanlarını da üst düzeye taşıdı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu dairelerinde gün içinde işlem yapan vatandaşları telefonla arayarak memnuniyet testi yapıyor. Bölge müdürlükleri vasıtasıyla yapılan ankette, vatandaşlar işlem sonrası aranarak, ‘Ne zaman geldiniz?’, ‘İşleminizi yaparken bir sorunla karşılaştınız mı?’, ‘İşleminiz çabuk sonuçlandı mı ?’, ‘İşleminizi yapan memurun size karşı davranışı nasıldı?’ gibi sorularla vatandaşların istekleri ve şikâyetleri öğreniliyor. Türkiye genelinde tapu dairelerinde vatandaşların memnuniyetini ölçen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü şikâyetler doğrultusunda gerekli önlemleri alıyor.

‘EN MEMNUN İL YOZGAT’

Genel Müdürlük tarafından yapılan anket, vatandaşların tapu müdürlüklerindeki işlemlerden memnuniyetini ortaya koydu.

Ankette yer alan sonuçlar tapu işlemlerinden en memnun ilin Yozgat olduğunu ortaya çıkardı. ‘Müdürlüğün işleyişi ile ilgili beğenmediğiniz bir husus var mı?’ sorusuna Yozgatlıların yüzde 94’ü ‘Hayır’ cevabını vererek memnuniyetlerini ifade etti.

2012 Yılı Erzurum Bölge Müdürlüğü genelinde yapılan anket sonucunda, ‘İşleminiz başvuru yaptığınız gün içersinde bitirildi mi?’ sorusuna Erzurumluların yüzde 97’si ‘Evet’ dedi.

2012 yılı Mart ayında yapılan ankette, ‘Trabzon Bölge Müdürlüğü'nün mekânsal ve fiziksel durumunu nasıl buldunuz?’ sorusuna Trabzonluların cevabı %93,14 ile ‘olumlu’ oldu. 2012 yılı Ocak Ayında Trabzon Bölge Müdürlüğü genelinde yapılan ankette ‘Tapu Sicil Müdürlüğü’nün işleyişi ile ilgili beğenmediğiniz bir husus var mı?’ sorusuna Trabzonlular %92,05 ile ‘Hayır’ cevabını verdi. Yapılan anketin diğer sorusu; ‘İşleminizle ilgili verilen bilgiler sizce yeterli mi ?’ sorusuna Trabzon halkı yüzde 99,39 oranında ‘Evet’ dedi.

2012 Yılında Türkiye genelinde yapılan anketlerde ‘Tapu müdürlüğünün işleyişi ile ilgili beğenmediğiniz bir husus var mı?’ sorusunun cevabı %94,91 ile ‘Hayır’ oldu.

Yine Türkiye genelinde bölge müdürlüklerinde yapılan anketlerde, ‘İşleminizle ilgili verilen bilgiler sizce yeterli mi?’ sorusunun yanıtı yüzde 97,11 oranında olumlu oldu.
Kaynak: cha