Bursa Valisi Şahabettin Harput, Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Tolga Taştan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

        Bursa Valisi Şahabbettin Harput, Afyonkarahisar mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Tolga Taştan'ın Soğukkuyu Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti.
Şehit ailesi ve yakınlarıyla sohbet eden Vali Harput’a; şehit babası Ali Taştan, “Biz 4 gündür ayakta durmaya çalışıyoruz. Biz kime ağlayacağız. Vatan sağ olsun ama böyle vatan olacaksa olmayacak tabi. Birkaç yetkili ziyarete geldi ancak kimseden herhangi bir cevap alamadık.” şeklinde yakındı.

        Afyonkarahisar’a da gitmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını belirten Ali Taştan, “Bizi koyun gibi topladılar. Bize birşeyler anlatıp, başınız sağolsun dediler. Sonra da kan örneği alıp gönderdiler. Kimse bize şuraya gidin demedi. Aynı ilgisizliği buradaki yetkililerden de görünce bizde tepki oluştu. Sonra acaba başka bir ülkede mi yaşıyoruz acaba dedik kendi kendimize.” dedi.

        SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

        Aileyi teselli eden Vali Haput ise gerekenlerin yapıldığını söyledi. Yaşanan acı olayın ardından soruşturmanın gerektiği şekilde devam ettiğini anlatan Vali Şahabettin Harput, “Biz her zaman beraber olduğumuzu göstermek durumundayız. Sevgili Tolga evladımız, biz inanıyoruz ki yok olmadı, o şehit olarak Cennet'e gitti. Biz onunla inşallah Cennet'te buluşacağız. Bu acıya karşı dik durarak düşmanlarımızı sevindirmeden, bir kısım istismarcılara fırsat vermeden dik durmalıyız.” şeklinde konuştu.

        Dün Afyonkarahisar valisi ile görüştüğünü anlatan Harput, “Şu anda patlamanın olduğu bina yok ortada. Binanın olmadığı yerde insanların da normal olarak olmadığını hepimiz tahmin ediyoruz. Dolayısıyla DNA testini onun için yapıyorlar. DNA testinin 3 gün içerisinde bitmesini bekliyoruz. Ama şu anda orada hiçbirimizin, 'daha çabuk çalış da işini bitir' deme imkanımız yok. Zaten ellerinden geleni yapıyorlar. Dolayısıyla metanetle bu çocuğumuzun gelişini bekleyeceğiz.” şeklinde devam etti.

        "OLAYLAR, DEVLETİ SORGULAMAYA GÖTÜRMELİ"

        Ceset parçaları üzerinde teker teker DNA testi yapıldığını anlatan Vali Şahabettin Harput, sözlerini şöyle tamamladı: “Başka acılar, karışıklıklar yaşanmaması için yarım gün önce veya sonra gelmesi bize çok fazla bir şey getirmeyecek. Bu acıyı beraber taşıyacağız. Bu insanlar bizim için canlarını verdi. Şüphesiz bu tablolardan üzüldük ama herkes insan. Tüm bunlar çocuğumuzu geri getirmeyecek. Bu olaylar devleti sorgulamaya götürmeli. Bu tip olayların bir daha olamaması için ihmal, hata ve eksikliklerden ders alınmalı.”

        Şehit evinin önünde yapılan duanın ardındın Vali Şahabettin Harput, aileye taziyelerini bildirerek evden ayrıldı.

Kaynak: cha