‘Büyük Balığın Peşinde’ sloganı ile Türkiye’nin usta balıkçılarını biraraya getirecek Alaçatı Big Fis  katılımı nedeni ile Avrupa’nın en önemli organizasyonları arasında yer almaktadır.

Türkiye’yi windsurf dalında olimpiyatlarda temsil etmiş sporcular İlknur ve Ertuğrul İçingir önderliğinde gerçekleşecek turnuva, özellikle Yakala-Bırak-Yaşat teması ile ön plana çıkıyor.

Turnuva bu yıl da Türkiye’nin önde gelen işadamları ve ünlü isimlerinin yanısıra, Yunanistan, İtalya, Kıbrıs, Dubai ve Katar’dan da misafirlerini ağırladı. Turnuvanın sponsorları arasında Folkart, Ford, Türk Telekom, Mercury gibi Türkiye’nin saygın markaları yer alırken, turnuvada cemiyet ve iş dünyasının önemli isimleri yarıştı. Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı, Bora Pehlivanlar, İlhan Sabancı, Adnan Akdemir, İskender Atakan, Alp Kırşan, Sinan Kuran ve Uğur Işık gibi bir çok ünlü isim yarıştı. Yarışların ilk günü Cumartesi günü tek balık tutabilen yarışçı Alp Kırşan ve ekibi oldu. İlk günün iki tahlisiz ünlü ismi vardı, işadamı İskender Atakan teknesi son dakika motor arızasından dolayı yarışa katılamazken, ünlü mimar Sinan Kuran yaklaşık 4 saat mücadele verdiği yaklaşık 180 kiloluk balıkı son dakika tekneye alırken elinden kaçırması ilk gün akıllarda kalan anı oldu.

Editör: Haber EDİTÖR