Uludağ'ın eteklerindeki Zeyniler köyünden Bursa'ya doğru atlayış yapan yamaç paraşütündeki iki kişi, paraşütün twist (ters rüzgarla dönmesi) yaparak bir ağaca takılması üzerine yaralandı. Ölümden dönen paraşütçüler ambulansla kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

        Bir otelde çalışan pilot Uğur Baytaş(31) ve özel güvenlikçi arkadaşı Bülent Şenal (35) her zaman yaptıkları gibi Yıldırım ilçesindeki Zeyniler köyündeki Uludağ eteklerinden Bursa'ya doğru yamaç paraşütüyle uçuş yapmak istedi. Rüzgarı ölçen iki arkadaş atlayışa geçti. Uğur Baytaş'ın kullandığı yamaç paraşütü, kalkıştan hemen sonra yaşanan twist sebebiyle 100 metre ileride bir ağacın dallarına takıldı. Yere düşen iki kişi, arkadaşlarından yardım istedi.

        Olay yerine 112 Acil Servis ambulansı ile Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri gönderildi. 112 Acil Servis ambulansı ile Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki gencin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

        Tedavi gördüğü hastanede Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan pilot Uğur Baytaş, "Zeyniler uçuş için elverişli bir yer. Devamlı burada atlayış gerçekleştiriyoruz. Ters rüzgar sebebiyle ağaca takıldık. Kazayı çok şükür küçük sıyrıklarla atlattık. Durumumuz çok iyi. Yıllardır aynı yerde uçuyorum. Korkulacak bir şey yok." dedi.
Kaynak: cha