Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği ile Türkmen İzcilik Federasyonu’nca, Irak Türkmen Cephesi Başkanlığı veIrak Türkmen Cephesi'ninTuzhurmatu İl Başkanlığı desteği ile Türkmen öğrenciler için Antalya’da 1 hafta kamp düzenledi. Irak Türkmeni 50 öğrenci ve 3 öğretmen de katıldı. Kampa Muratpaşa Belediyesi evsahipliği yaptı. Kerkük, Tazehurmatu ve Tuzhurmatulu Türkmen öğrenciler, Muratpaşa Belediyesi Balbey Öğrenci Yurdu’nda konakladı. Türkmen öğrenciler, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı Türkmen hoyratları ile karşıladı ve Başkana teşekkür etti. Türkmen öğrenciler Başkan Uysal’a anı plaketi sundu. Türkmen öğrenciler, bu kamp sayesinde kendi anavatanlarını ve ay yıldızlı bayraklarını yakından tanıma fırsatı buldu ve Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini ve birçok yeri gezme imkanı elde ettiler.
 

‘Atatürk’ünvasiyeti’

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: “Bize, Atatürk’ün vasiyetidir. Biz hep bir bütünüz. Kerkük’te ki kardeşlerimiz bir şey yaşıyorsa, bizde yaşıyoruzdur demektir. O bilinçte olmamız lazım. Her zaman pozitif, bilimsel, kararlı ve dinamik, mücadeleye devam, başaracağınıza inanıyorum.Irak Türkleri eğitimli ve aydın insanları var oldukça Türkmen davası devam edecektir” dedi.

Irak Türklerine desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve her zaman destek olmaya devam eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a  teşekkürü bir borç biliriz.

Editör: Haber EDİTÖR