Türkiye Kamu–Sen’e bağlı sendikalar, son günlerde tırmanan terör saldırılarını protesto etti. İnönü Parkı’nda düzenlenen eylemde terör örgütü lanetlendi.

        Türkiye Kamu–Sen Adana Temsilcisi Kamil Köse yaptığı açıklamada terör olayları nedeniyle halkın derin bir üzüntü içinde olduğunu söyledi. Eli kanlı terör örgütünün Ramazan Bayramı'nda dahi hain saldırılarını sürdürerek gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Köse, “İnanıyoruz ki, bu vahşi eylemleri gerçekleştiren caniler, akıttıkları kanda boğulacaktır. Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız.” dedi.

        Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odakların ülkeyi bölmeye, milleti birbirine düşman etmeye gücünün yetmeyeceğini ifade eden Köse, terör belasının bu boyutlara gelmesinde etkili olanları da görmezden gelemeyeceklerini dile getirdi. Yıllardır terörle mücadelede yanlış yöntem izlendiğini haykırdıklarını anlatan Kamil Köse, şunları söyledi: “Birkaç gün önce Türkiye’nin gözleri önünde, milletvekilleri tarafından kucaklanan terör örgütü üyeleri, buradan aldıkları güçle eylemlerini artırmıştır. Gaziantep’teki saldırı, bugüne kadar teröristle mücadele yerine müzakere yapan anlayışın gözden geçirilmesi zorunluluğunu ortaya koymuştur.”

        Terör örgütü aleyhine slogan atan sendika üyeleri, daha sonra dağıldı.
Kaynak: cha