Demir, “Listelerin seçilebilecek yerlerinde olan adayların, bölge turizmine katkı sunacaklarını kamuoyu önünde beyan ve taahhüt etmelerini bekliyoruz” dedi.

 

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Mersin, Osmaniye, Adana ve Hatay’ın turizm alanında geliştirilen projelerin yarım kalması ya da gecikmesi nedeniyle turizm pastasından aldığı payı artıramadığını belirtti.

 

Başkan Demir, “4 ilde turizm alanında onlarca proje gündeme geldi ama bunlar ya yarım kaldı ya da gecikti. Hal böyle olunca Çukurova bölgesi turizm pastasındaki payını artıramadı. Ama hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz. Çukurova turizm alanındaki payını artırabilir, turizmin yıldızı olabilir. Yeter ki Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay halkı buna inansın, yeter ki Ankara’ya göndereceğimiz temsilcilerimiz bu konuda bize destek olsun” dedi.

 

Özellikle Çukurova Bölgemizdeki 4 partinin de milletvekili çıkarabileceğinin siyasi otoritelerce dile getirildiğini kaydeden Demir, “Siyaset bizim işimiz değil. Biz turizmciyiz ve bu bölgenin geleceğinin turizmde olduğunu düşünüyoruz. Onun için siyasi parti ayrımı yapmadan tüm partilere, partilerin aday listelerinde seçilebilecek yerlerde olan milletvekili adaylarına sesleniyoruz: Gelin, seçildikten sonra Çukurova’da turizmin gelişmesi için çalışacağınızı, Çukurova’da turizmin gelişmesini önleyen sorunları kaldırmak için çalışacağınızı kamuoyu beyan edin, bu konuda biz turizmcilere ve kamuoyuna taahhütte bulunun” diye konuştu.

 

ÇUKTOB Başkanı Murat Demir,  bölgede turizm sektörünün fırsatları, sorunları ve beklentilerine dair geniş kapsamlı raporlarının olduğunu, bunları bölgedeki milletvekili adaylarıyla paylaşabileceklerini belirterek,  “Milletvekili adaylarımızın bizimle bir araya gelmesini, onların turizm konusundaki fikir ve öngörülerini dinlemeyi, bizim beklentilerimizi onlara anlatmayı istiyoruz. Umarım bu çağrımız yanıt bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber EDİTÖR