Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, havacılık sporunu yaygın hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.
Toroslar Belediyesi’nin Mersin Üniversitesi’ne tahsis ettiği Halkkent Mahallesi’nde 17 dönüm alan üzerine inşa edilen model uçak pist alanı, sıcak karışım asfalt ile kaplandı. Fen İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışmada daha önce toprak zemin olarak düzenlenen 150 metre uzunluğundaki pistin, çizgi ve işaretleri de boyanarak nizami ölçülere uygun hale getirildi.
Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliklerine ev sahipliği yapan alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hamit Tuna, model uçak tutkunlarının buluştuğu bu alanda ulusal düzeyde model uçak şenliklerinin de düzenlenebileceğini söyledi.
Model uçak sporunun Türkiye’de gelişmesine katkı sunmak amacıyla Mersin Üniversitesi ile ortaklaşa çalıştıklarını belirten Başkan Tuna; “Mustafa Kemal Atatürk'ün de işaret ettiği gibi, 'İstikbal göklerdedir' düşüncesiyle, gençlerimize havacılığı sevdirmek, gençliğimizi bu tür faaliyetlere çekmek istiyoruz. Amacımız, kentimizde havacılık sporunu daha yaygın hale getirmek. Tüm model uçak tutkunlarını Halkkent’e bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha