Ankara Altındağ ilçesine bağlı Kazım Karabekir Caddesi’nin metro çalışmaları nedeniyle aylardır kapatılması cadde çevresindeki esnafı mağdur ediyor. Kirasını bile ödeyemeyecek duruma gelen 42 esnaf kepek indirdi, birçok esnaf da işçi çıkarmaya başladı. Esnaf, bir an önce caddenin trafiğe açılması çağrısında bulundu.

Kazım Karabekir Caddesi, 5 ay önce metro çalışmasından dolayı tek yönü olarak ulaşıma kapatıldı. Kapatılan caddenin, çevresinde bulunan 6 handaki esnafın işleri ise araçların geçişleri engellendiği için durma noktasına geldi. Esnaflar aylardır caddenin açılmasını bekliyor ancak şu ana kadar bir sonuç alınmış değil.

Kapatılan cadde üzerinde esnaflık yapan Şükrü Kayaoğlu, işlerinin Kazım Karabekir Caddesi üzerinden geçen araçlar ile döndüğünü ifade etti. Caddenin kapatılmadan önce ne kendilerine ne de diğer esnaflara bir tebligat yapıldığını belirten Kayaoğlu, caddenin kapatılmasını doğru bulmadıklarını açıkladı.

        Cadde önünde yapılan metro çalışması dolayısı ile caddenin bir ara kapatıldığını düşündüklerini kaydeden Kayaoğlu, çalışmanın projelerini inceledikleri zaman Kazım Karabekir Caddesi’nde böyle bir çalışmanın görülmediğini anlattı. Buna rağmen yolun neden kapatıldığı noktasında bir fikirlerinin olmadığının altını çizen Kayaoğlu, "Yolun kapalı olmasından dolayı şu anda 6 tane handa bulunan 420 esnaf 6 aydır zarar ediyor. Bu 6 handaki esnaflar binin üzerinde işçi çalıştırıyordu. Ancak, işlerin kötü gitmesinden dolayı işçileri çıkaran esnaflarımız oldu. Bazı esnaflar ise kiralarını dahi ödeyemiyor. Bu çalışmanın ne zaman biteceği meçhul, bu esnafın kaç ay daha dayanacağı da belli değil.” diye konuştu.

Diğer bir esnaf olan Umut Balpetek de yolun kapatılmasından dolayı, zararlarının telafi edilemeyecek kadar büyük olduğunu vurguladı.

        Ortada herhangi bir çalışma olmamasına rağmen yolun neden kapatıldığını anlamadığını öne süren Kayaoğlu, “Karşıdaki çalışma bitmesine rağmen yol hala açılmadı. 100 metre sonra araçlar, yolun kapatıldığı taraftan karşıya geçiyor. Koskoca Kazım Karabekir Caddesi şu anda araba parkı alanına döndü. Hiç kimse halimizi de sormuyor. Çalışma karşı tarafta olmasına rağmen buranın neden kapatıldığını anlamış değilim. Yetkililerden ricamız artık bu yolu aşmalarıdır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: cha