Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Süleyman Özdemir, teröristleri kucaklayanların bir an önce Türk adaleti karşısında hesap vermesi gerektiğini söyledi.

        Süleyman Özdemir, Hakkâri Şemdinli'de vatan hainleriyle Mehmetçik arasında çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğunu ve 7 askerin yaralandığını hatırlattı. Özdemir, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Şehit askerlerimize Allah’tan rahmet ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak terör olaylarının bir an önce bitmesini istiyoruz, her sabah şehit haberleriyle uyanmak istemiyoruz. PKK terör örgütü ile aynı karelerde buluşup fotoğraf çektiren, alenen bu hainlere destek verenleri, devletimizin resmi plaklı araçlarıyla teröristleri kaçıran, onlara yardım eden, polisimize tokat atan hainlerin bir an önce adalet önünde hesap vermelerini istiyoruz.”

         “Bu hainlerin yaptıkları yanlarına kar kalmamalı” diyen Süleyman Özdemir, “Terörle mücadelede bataklıktaki sineklerle uğraşıyoruz. Sinekleri öldürmekle bu beladan kurtulamayız. Bataklıktaki sineklerden kurtulmak için bataklığı kurutmak gerekir, bu bataklık Kandil, Kuzey Irak ise bir an önce buralara büyük çapta sınır ötesi operasyonlar düzenlenmelidir. Terör örgütü ile mücadelede Barzani’ye bel bağlamamalıyız. Barzani hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile anlaşma yapıyor hem de PKK'ya lojistik destek sağlıyor, yaralı teröristi tedavi edip devletimizin başına bela ediyor. Yüce Meclisimizin sıralarında oturan PKK sözcüleri sözde milletvekilleriyle Suriye’de devletimizin aleyhine anlaşmalar yapıyor. Devletimiz Barzani’nin bu ikiyüzlü politikasını görüp ona göre hareket etmelidir.” ifadelerini kullandı.

        Özdemir, hükümetin geçmişte yapmış olduğu hatalardan bir an önce vazgeçerek, terörle mücadelede bütün kurumlarıyla topyekun hareket etmesini ve hainlere hak ettikleri cezaları ivedilikle vermesini istedi.
Kaynak: cha