Mersin İdman Yurdu Kulübü Asbaşkanı Ayhan Erdem, takımın ligdeki son 4 iç saha maçını yeni Mersin Stadı’nda oynayacağına dikkat çekerek, “Mersin Stadı 8 aylık aradan sonra ilk kez Süper Lig maçına ev sahipliği yaptı. Zeminde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını memnuniyetle gördük. Kalan 4 maçta Mersin İdman Yurdu taraftarının yeni stadı tamamen dolduracağına inanıyoruz” dedi.

 

Mersin İdman Yurdu Kulübü Asbaşkanı Ayhan Erdem, 1-1’lik eşitlikle biten Akhisar Belediyespor maçı sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Ligin kaliteli iki takımının mücadele ettiğine dikkat çeken Erdem, “Akhisar Belediyespor, puan cetvelinde iyi yerde olmasa da ligin kaliteli takımlarından birisi. Bizim açımızdan zor bir maç olacağını biliyorduk. Buna rağmen oyuncularımız hem ilk yarıda, hem ikinci yarıda etkili bir oyun sergilediler. İkinci yarıya golle başladık. Maçı 3 puanla bitirmeye yakın taraftık ancak uzatma dakikalarında yediğimiz golle maç 1-1 eşitlikle bitti ve her iki takımda birer puan aldı. Puan cetvelindeki yerimize baktığımızda, teknik direktörümüz Rıza Çalımbay’ın sezon başında koyduğu hedefe yakın olduğumuzu görüyoruz. Mersin İdman Yurdu Süper Lig’de kalıcı olacak ve ligi bitirebildiği en iyi yerde bitirecektir demiştik. Şu an 7. Sıradayız ve 7 maçımız daha var. Oyuncularımızın gösterdiği performans önümüzdeki 7 maç için olumlu sinyaller verdi” dedi.

 

Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan yeni Mersin Stadı’nda ilk Süper Lig maçının 30 Ağustos 2014’te Mersin İdman Yurdu ile Beşiktaş arasında oynandığını, o maçta zemin sorununun yaşandığını hatırlatan MİY Asbaşkanı Ayhan Erdem, “Mersin Stadı 8 aylık aradan sonra ilk kez Süper Lig maçına ev sahipliği yaptı. Zeminde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını memnuniyetle gördük. Mersin İdman Yurdu’nun kalan maçlarını yeni Mersin Stadı’nda oynayacağını daha önce açıklamıştık. Bu sezon evimizde oynayacağımız 4 maçımız kaldı. Torku Konya, Galatasaray, Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir maçlarını Mersin Stadı’nda oynayacağız. Galatasaray ve Fenerbahçe maçları arka arkaya oynanacak. Kalan 4 maçta Mersin İdman Yurdu taraftarının yeni stadı tamamen dolduracağına inanıyoruz. Türkiye’nin en modern, konforlu, ulaşımı rahat, akustiği en güzel statlarından birine sahibiz. Mersin İdman Yurdu’nun ligi en iyi yerde bitirmesini canı gönülden isteyen taraftarımızın kalan 4 maçta Mersin Stadı’nı doldurarak Türk futbol kamuoyuna Mersin İdman Yurdu’nun ne kadar büyük ve köklü bir camia olduğunu bir kez daha göstermesini umut ediyoruz” diye konuştu.

 

Editör: Haber EDİTÖR