Ergenekon davasında, İnternet Andıcı dava dosyası ile ilgili dinlenen tanık Albay Nuri Yıldırım, dava konusu evrakların kırpılması talimatını, sanıklardan Mustafa Bakıcı'nın emir eri tarafından kendisine iletildiğini söyledi. Yıldırım, emri aldıktan sonra kırpma işleminde görev alacak personeli telefonla arayarak çağırdığını ve gece 02.00'ye kadar kırpma işleminin devam ettiğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon davasında tanık Yusuf Duva, soruşturma aşamasında savcılığa verdiği ifadesinin okunmasının ardından kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Genelkurmay bünyesinde faaliyet yürüten internet sitelerin masraflarının nasıl ödendiğini sordu. Tanık Duva, bu konuda bilgi sahibi olmadığını belirtti.

Üye hakim Nihat Topaloğlu da Duva'ya "Tutuklu sanıklarından Fuat Selvi,ifadesi sırasında internet sitelerinin işletimlerinin değişik şubelere dağıtıldığını, buna şube müdürlerinin şiddetle karşı çıktığını anlattı. Bu karşı çıkmanın sebebi nedir?" diye sordu. Duva ise "Sistem kurulmuş, masraflar yapılmış, kontrolü kolay. Bunların dağıtılması pratik değil, diye düşündüm. Angarya bir görev istemedik." cevabını verdi.

Tanık olarak dinlenilen Albay Nuri Yıldırım da Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nda 2008 ile 2009 yılları arasında çalıştığını anlattı. Yıldırım, 2009 Mayıs ayından itibaren de Bilgi Destek Dairesi İdari İşler Kısım Amirliği'nde grup komutan yardımcısı olarak görev yaptığı bilgisini verdi.

Bilgi Destek Dairesi'ne geçtiğinde kendisine usulen kredi kartı alması gerektiğinin söylendiğini belirten Yıldırım, "Kredi kartını çıkardım ama hiç de kullanmadım." ifadesini kullandı.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel Yıldırım'a, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın 12 Haziran 2009 tarihinde bir gazetede yayınlanmasından sonra, 19 Haziran 2009 tarihinde Bilgi Destek Dairesi'nde yoğun bir evrak kırpma işleminden bahsedildiğini belirterek bu konudaki bilgisini sordu. Bilgi Destek Daire Başkanlığı'na vekalet eden Mustafa Bakıcı'nın emir subayının saat 22.00 sıralarında gelerek personelin çağrılmasının istendiğini belirten Yıldırım, bunun üzerine personeli telefon açarak kendisinin çağırdığını kaydetti. Yıldırım, imha edilecek evrakları da bir araca yüklettikten sonra, evrak kırpma merkezine kendisinin götürdüğünü, kendisinin araç komutanı olarak araçta hazır bulunduğunu anlattı.

Duruşma sonunda Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmayı yarına ertelediklerini belirterek, yarınki duruşmada Can Teler ve Ayla Çelik'in tanık olarak dinleneceklerini açıkladı.
Kaynak: cha