Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde başlayan orman yangınında şu ana kadar 300 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Kontrol altına alınamayan yangında 5 işçi dumandan etkilenerek hastanelik oldu.

Yangın Sumbas ilçesi Akdam köyü Gencerler Mahallesi'nde başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Kadirli Orman İşlet Müdürlüğüne bağlı ekipler müdahale etti. Ekiplerin yetersiz kalmasıyla Adana, Osmaniye, Saimbeyli ve Kozan Orman işletme müdürlüklerine bağlı ekipler yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Karadan 50 arazözün katıldığı çalışmalara havadan da Adana Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 3 yangın söndürme helikopteri ile bir yangın söndürme uçağı destek verdi.

Şu ana kadar 300 hektarlık alanda etkili olan yangında söndürme çalışmalarına katılan 5 işçi dumandan etkilenerek, olay yerine çağrılan ambulanslar ile Kadirli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerden birisi Osmaniye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bölgede üst üste orman yangınları çıkması ve en son 3 ayrı noktadan başlayan yangınlar akla sabotaj ihtimalini getiriyor.
Kaynak: cha