Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu'nu tercih edenlerin yüzde 90’ının kayıt yaptırdığı bildirildi. Okula 8 de yabancı öğrenci yazıldı.

3 Eylül’de başlayan ve bugün sona eren kayıtlarda okulun açılan 345 kontenjanına yerleştirilen öğrencilerin yüzde 90’ının kayıt yaptırdığı geri kalan kontenjanların da ek yerleştirmelerde dolacağı belirtildi.

Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Halil İbrahim Özmen Sındırgı Meslek Yüksek Okulu'nda bir ilk yaşandığını belirterek, "Bu yıl ilk defa yurtdışından öğrenciler okulumuzu tercih etti. Yurt dışından 8 tane öğrenci ilk tercihlerini Sındırgı Meslek Yüksek Okuluna yaptılar ve yerleştirildiler. İlk öğrencimiz kaydını yaptırdı ve oturma izni almaya çalışıyor. Diğer öğrencilerimizde 17 Eylül’e kadar kayıtlarını yaptırmalarını bekliyoruz. Onların kayıt yaptırma süreleri 17 Eylül’de sona eriyor. 8 öğrencinin dört tanesi dış ticaret, iki tanesi işletme yönetimi, bir tanesi muhasebe ve vergi uygulamaları ve bir tanesi de turizm ve otel işletmeciliğine yerleştirilmiş. Yabancı öğrencilerin kayıtlarını yaptırmalarıyla 1995 yılında açılan okulumuz ilk defa uluslararası eğitim veren bir okul oldu." dedi.
Kaynak: cha