Kütahya'nın Simav ilçesindeki Öğretmenler Yardımlaşma Derneği, şehit aileleri ve gazileri Ramazan ayı dolayısıyla iftar sofrasında bir araya getirdi.

Simav Özel Bahar Koleji'nde düzenlenen iftar yemeğine, Simav Kaymakamlığına vekalet eden Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar katıldı. Şehit aileleri, gaziler, ilçede görev yapan öğretmenler ve AKUT Eskişehir ekibi katıldı.

Dernek Başkanı ve Simav Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Akdemir programın açılış konuşmasında dernek faaliyetlerinden, şehit ve gazi olmanın, onlara millet olarak verilen değerleri anlattı. Akdemir, "Şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği düzenlemenin manevi hazzını yaşıyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna seve seve canını feda etmiş veya gazi olmuş değerli yiğitlerimizin anne baba, eş ve yakınları ile bu iftar yemeğinde bir araya gelerek biraz olsun sizlerin acılarını paylaşmak, şehitlerimizi rahmetle yad etmek bizlerin size ve şehitlerimize olan borcumuzdur. Sizler mübarek insanlarsınız. Evlat acısı, eş acısı, baba acısı kısacası en yakın acı sizlerin yüreğini ateş gibi kavurmakta. Bunları biliyoruz ve bizler de sizin bu acılarınızı yüreğimizde hissediyoruz." dedi.

İftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerine hitap eden Kaymakam Çınar da "Şehitlerimizin acıları bizim Bahsine de acımız, şehit ailelerimizin acısı da bizim acımız. Bizler bir devlet görevlisi olarak bütün şehit ve gazi ailelerimizin bütün dertleri bizim derdimiz. Sıkıntıları bizim sıkıntımız. Bu nedenle her zaman hizmetinizdeyiz." dedi.
Kaynak: cha