Küresel ısınmaya tepki ve çevrenin korunmasına dikkat çekmek isteyen Sarıhan ailesi, binlerce kilometrelik yolu bisikletle kat ederek Türkiye’ye ulaştı.

        Hollanda-Türkiye ilişkilerinin 400. yıl dönümü ve TEMA Vakfı'nın 20. yılı nedeniyle İnci ve Soner Sarıhan çifti, çocukları 3 yaşındaki Tibet Çağrı ile birlikte Hollanda’dan yola çıktı. Yol güzergahı üzerinde sırasıyla Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan geçen Sarıhan ailesi, Kapıkule üzerinde Türkiye’ye giriş yaptı.

        Bursa’nın İznik ilçesinde son bulacak yolculuğu ile ilgili bilgi veren Soner Sarıhan, eşi ve oğlu ile birlikte birçok ülkeyi gezme ve tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Bisikletle yolculuk yapmanın zor bir iş olduğunu söyleyen Sarıhan, işin zorluğundan ziyade keyifli yanlarını anlatma taraftarı olduğunu kaydetti.

        Sarıhan, “Çocukların duyularını açan tek araç doğadır. Hiçbir oyuncak, doğanın çocuklara verdiğini veremez. 3-4 yaşındaki bir çocuğun en çok eğlenebileceği yer doğal ortamlardır. Bir nehrin kenarı, bir ağacın altı. Çocukları eve kapatmamak, dört duvar arasında büyütmemek gerekiyor. Tibet Çınar sadece akşamları ve öğle uykusunda bisikletin arkasındaki römorkunda kapalı kaldı. Dışarda vakit geçirme açısından bir rekor da kırmış olabilir. Bu durumun Tibet Çınar'ın gelişimi açısından çok sağlıklı olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

        Zorlu bir bisiklet yolculuğu yaptığını anlatan İnci Sarıhan ise takip ettikleri güzergah üzerinde heyecan verici olaylarla karşılaştığını dile getirdi. Çocuğuyla vakit geçirmenin kendileri için mutluluk verici olduğunu kaydeden İnci Sarıhan, “Doğada yaptıkları yolculuk Tibet Çınar’a çok şey kattı. Şehir yaşamında, iş temposu nedeniyle çocuğunuzdan ayrı kalıyorsunuz. Ama böyle bir yolculukta çocuğunuzla birlikte oluyorsunuz. Onun her anını birlikte yaşıyorsunuz. Bu, bizim için büyük bir mutluluktur.” dedi.


Kaynak: cha