Belediyenin, Sakarya Mahallesi'nde yapacağı Sakarya İl Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın temeli 12 Eylül’de atılacak. 2,7 milyon TL'ye mal olacak poliklinik, 2013 yılı başında (210 günde) tamamlanarak hizmete açılacak.

Selçuklu Belediyesi, daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için yeni bir yatırım daha gerçekleştiriyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tıbbi analizlerin yapılacağı bir laboratuvara ihtiyaç olduğunu belirtti. Altay, bu yatırımla Selçuklu ilçesinde büyük bir eksikliğin de giderilmiş olacağını dile getirerek, “Önceki halk sağlığı laboratuvarının ihtiyaca cevap verememesi ve eski olması nedeniyle daha fonksiyonel bir tesise ihtiyaç duyulduğu için bu laboratuvarı yapmaya karar verdik.” dedi.

Sakarya Mahallesi'nde, Hanımlar Lokali karşısında, bin 775 metrekare alan üzerine yapılacak olan laboratuvar içinde pek çok ünitenin bulunacağını ifade eden Başkan Altay, “Nüfusun yoğun olduğu Sakarya Mahallesi'nde temeli atılacak tesisisin Selçuklumuzda önemli bir ihtiyacı gidermesi hedefleniyor. Selçuklu Belediyesi olarak halk sağlığının korunması noktasında her türlü önleyici çalışmayı yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

ALTI FARKLI BRANŞTA TAHLİL YAPILABİLECEK

        Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan ve altı farklı branşta tahlil yapılabilecek olan Sakarya İl Halk Sağlığı Laboratuvarında; sterilizasyon, aşı, kimya, portör, talasemi ve bakteri laboratuvarı yer alacak. Ayrıca, halk sağlığı laboratuvarında soğuk depo, acil müdahale odası, aile hekimi odası, izleme odası, sorumlu odası, danışman doktor odasının yanı sıra raporlama ünitesi, karanlık oda, idari odalar, personel dinlenme odası, yemekhane ve mutfak yer alacak.

Kaynak: cha