Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Burak Umut Gedik’in evinde hüzün hakim. Haberi alır almaz eve gelen arkadaşları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

        Afyonkarahisar’da dün akşam saatlerinde mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu Burak Umut Gedik’in Beşiktaş’taki evine, arkadaşları ve yakınları akın etti. Ağustos döneminde kısa dönem askerlik için Samsun’a giden ve acemiliğinin tamamlanmasının ardından usta birliği için Afyon’a gönderilen Gedik, izin için bir haftalığına İstanbul’a geldi. Ailesi ve arkadaşlarıyla dolu dolu bir hafta geçiren Gedik, Pazartesi günü usta birliği için Afyon’a döndü.

        Ailesi ve yakınları, üç gün önce gönderdikleri Gedik'in, Afyon’dan, öğle saatlerinde acı haberini aldı. Şehidin yakınlarının fenalaşması ihtimaline karşı eve ambulans gönderildi. Haberi duyar duymaz eve akın eden yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Bina önünde birbirlerine sarılarak ağlayan yakınları ve arkadaşları birbirlerini teselli etti.



Kaynak: cha