Hakkari'de şehit olan, memleketi Malatya'nın Hekimhan ilçesinde toprağa verilen Piyade Uzman Çavuş Güner Erdem’i, acılı ailesi ile 15 günlük bebeği Caner Erdem uğurladı.

        Şehit Erdem için, Hekimhan ilçesindeki Sakarya İlköğretim Okulu bahçesinde tören düzenlendi. Törene; şehidin annesi Sündüz Erdem, babası Osman Erdem, eşi Sonay Erdem ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, protokol üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        Törende; ilk olarak şehit uzman çavuşun Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri erkan tarafından selamlanarak karşılandı. Şehidin eşi Sonay Erdem ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi Caner Erdem, kendisiyle aynı ismi taşıyan şehidin 15 günlük oğlu Caner Erdem'i babasının tabutu üzerine koydu. Erdem'in öz geçmişinin okunmasının ardından İlçe Müftüsü Dursun Ali Çetmi, şehitliğin Allah katındaki önemini anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra cenaze namazını kıldıran Çetmi, dua etti. Şehidin cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
Kaynak: cha