Gaziantep’teki bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 11 yaşındaki Sevgi Gülperi İnanç, memleketi Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. Şırnak’tan bayram izni için Gaziantep’e gelen Er Onur Fikret Aker (21), Duygu (21), 1 yaşındaki kızı Almina Melisa’nın bulunduğu otomobil ile akrabalarına bayramlaşmaya giden Sevgi Gülperi İnanç’ın cenazesi Gaziantep’deki törenin ardında Adana’ya getirildi.

Merkez Seyhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde ki baba evinde bir süre bekletilen Sevgi’nin acısı yürekleri dağladı. Yakınları Sevgi İnanç’ın cenaze aracında Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılmak için çabaladı. Kızın okul forması cenaze aracının önüne asıldı. Taziyeleri kabul eden ve metanetli duruşuyla dikkat çeken baba Turgay İnanç, "Vatan sağ olsun ne diyeyim. Kızım şehit oldu. Hiçbir şeyden haberi yoktu... Keşke onun yerine ben ölseydim. Bu son olur, inşallah…Daha yoğun bakımda olanlar var. İki gün önce aradım 'iyiyim baba' demişti ” dedi.

Ayakta durmakta zorlanan Anne Nuray İnanç ise, “Seni böyle bombalarla yanıp getirmek istemezdim.” diye gözyaşı döktü. Baygınlık geçiren acılı anneye sağlık ekipleri müdahale etti.

Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Sevgi’nin arkadaşları ise çiçeklerle hazır bekledi. Kız çocuğunun cenazesi daha sonra Büyükdikili Mezarlığı’na getirilerek cenaze namazı kılındı. Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazında anne Nuray, baba Turgay ve kızın askerden izine gelen ağabeyi Fırat İnanç duygulu anlar yaşadı. Ağabeyi Fırat İnanç, şehit kız kardeşinin tabutunun üzerine atılan okul formasını öptü.

İl Müftü Vekili Kemal Aydoğan'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Sevgi Gülperi İnanç, okunan Kur’an–ı Kerim ve dualarla toprağa verildi.

Kaynak: cha