Terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan piyade er Enes Çakırdoğan için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Bilgili köyü askeri üs bölgesine, bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan piyade er Enes Çakırdoğan için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Siirt Valisi Musa Çolak, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Erikli, Vali yardımcıları, kurum müdürleri ile mülki ve askeri erkan katıldı.

3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Sekabet Mehmet Şükrü Eken törende yaptığı konuşmada, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin milli birlik ve beraberliği uğruna en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine yükselen aziz şehidimizi yolculuğuna uğurlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Mübarek Ramazan ayında bölücü hain terör örgütünün yaptığı bu saldırılar, örgütün insanlık dışı ve iğrenç yüzünü bir kez daha göstermiştir. Tüm milletimizin huzur ve kardeşliğini bozmayı hedefleyen bu hain saldırıları gerçekleştirenler bilmelidirler ki, hain ve karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Ruhun şad olsun." dedi.

Daha sonra Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okundu. Tören sonunda, şehidin naaşı askeri uçakla memleketi Ankara'ya gönderildi.
Kaynak: cha