Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu trafik kazasında yaşamını yitiren şehit Uzman Jandarma Çavuş Gökhan Dokur, İskenderun'da toprağa verildi. Aslen Uşaklı olan şehit Gökhan Dokur'un, eşinin isteği üzerine İskenderun'a defnedildiği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Dokur, Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından İskenderun Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenaze namazına; Ak Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay milletvekilleri Mevlüd Dudu, Refik Eryılmaz, M.Ali Ediboğlu, Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, askeri ve mülki erkan ile birlikte kalabalık vatandaş topluğu katıldı.
Cenaze namazı öncesinde şehit eşi Hülya Dokur'un, ‘Nasıl olur bu nasıl, niye gönderiyorlar oraya. Kimin için, hesap versinler. Kim için gittiler oraya. Kimi korumaya gittiler hesap versin” feryatları göz yaşları ile birlikte sel olup aktı. Şehit eşini ona refakat eden bayan subay ve astsubay teskin etmekte zorlandı. Şehidin 8 aylık oğlu Poyraz Mert'te olan bitenden habersiz aile yakınlarının kucağında gezdi.

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Gökhan Dokur’un tabutu tekbirler eşliğinde bir süre vatandaşların omzunda taşındı. Daha sonra top arabasına konulan şehitin naaşı İskenderun Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaynak: cha