Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Prizren Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.

Priştina Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazllum Baraliu, yeni kurulan bir üniversite olduklarını söyledi. Türkiye'nin ve SAÜ'nün katkılarıyla kısa zamanda eksikliklerini tamamlayacaklarını kaydeden Baraliu, imzalanan protokolün de gelişimlerine katkıda bulanacağını dile getirdi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise dost ve kardeş ülkelerin kalkınmalarında ve gelişmelerinde üzerlerine düşen vazifeleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için gayret ettiklerini ve işbirliğinin gelişerek devam etmesini istediklerini ifade etti.

SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İsmail Güleç de iki üniversite arasındaki işbirliğinin dört ana konu üzerinde olacağını söyledi. Güleç, Prizren Üniversitesinin ihtiyacı olan öğretim üyelerinin yetiştirilmesi, SAÜ dergilerinde Kosovalı araştırmacıların yayınlarına yer verilmesi, iki üniversitenin ortak sempozyum düzenlemesi ve ders, seminer ve konferans vermek üzere SAÜ öğretim üyelerinin görevlendirilmesi başlangıç aşamasında yapılması planlanan faaliyetler olarak belirlendiğini dile getirdi.

Törene, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ve Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Ateş’ de katıldı.
Kaynak: cha