Erzincan’a gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, slahlı çözümden değil, demokratik çözümden yana olduğunu belirterek, "Yapanlar kimdir, nasıl yapmışlardır, buraya kadar nasıl gelmişlerdir. Böylesine bomba yüklü bir araç nasıl bir taşıyıcı araç ile oraya gelmiş ve bırakılmıştır. Bunların hepsinin geniş olarak araştırılması lazım." dedi.

        Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Erzincan’a gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, esnaf ziyaretlerinde döner tezgahının başına geçip döner kesti. Esnaf ziyaretleri sırasında gazetecilere, Gaziantep'te yaşanan terör olayları ile ilgili açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, “Antep'te yaşanan terör olayı Türkiyemizi derin üzüntüye boğmuştur. Antep gibi son 15 yıldır hiçbir olayın olmadığı kentimizde, kent merkezinde böyle bir olayın meydana gelmesi son derece düşündürücüdür. Emniyet mensuplarımızın, istihbaratımızın bu olayı bir an önce aydınlığa çıkarması hepimizin arzusudur. Yapanlar kimdir, nasıl yapmışlardır, buraya kadar nasıl gelmişlerdir. Böylesine bomba yüklü bir araç nasıl bir taşıyıcı araç ile oraya gelmiş ve bırakılmıştır. Bunların hepsinin geniş olarak araştırılması lazım. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ben özellikle artık analar ağlamasın, şehitlerimiz olmasın arzu ediyorum." diye konuştu.

        Türkiye’nin ve dünyanın her noktasında artık silahların gitmesi, barışın gelmesi gerektiğini ifade eden Sarıgül, akan kan ve terörün, mutlaka iktidar tarafından durdurulması
gereken bir olay olduğunu söyledi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, şöyle devam etti:

        "Türkiye’yi yönetenlerin çözmesi gereken en önemli sorun terör sorunudur. Türkiye’yi yönetenlerin başka her konuyu bırakıp mutlaka terör ile uğraşması lazım ve akan kanları durdurması lazım. Şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mehmetçiğe başarılar diliyorum ama konunun Mehmetçiğe bırakılmaması lazım. Konu, siyasi olarak çözülmesi lazım. Bir şey daha beni üzüyor. Şehit olan evlatlarımıza baktığımız zaman bu evlatlarda hep mütevazi aile çocuklarının da şehit olduğunu görmekten son derece üzgünüm. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar. Bütün şehit ailelerinin ellerinden öpüyorum. Bu terör olaylarının bir an önce durdurulmasını ve çözüm bulunmasını arzu ediyorum. Komşularımızla ilişkilerimiz her geçen gün daha da kötüleşiyor. Komşu ülkeler ile ilişkilerin kötüleşmesi de beni üzüyor. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ felsefesini rafa kaldırırsak, her zaman olaylar gelişir ve maalesef olaylar bizi aşar. O nedenle her dakika her saniye şehit haberlerini alıyoruz. Silahlı çözüm değil, demokratik çözümden yanayım.”
Kaynak: cha