Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, yayınladıkları ortak mesajla bölücü terör örgütünün Gaziantep’te gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.
Yayınlanan ortak mesajda Türk milletinin birliğine ve dirliğine uzanan ellerin mutlaka kırılacağı ifade edilerek, “Maalesef Allah korkusu dahi olmayan kanlı terör örgütü gerçek yüzünü bir kez daha bizlere gösterdi. Ramazan Bayramı sevincini yaşadığımız bir günde eli kanlı terör örgütü bu sefer masum insanlarımızı hedef almaktan çekinmemiştir. Aralarında çocuklarımızın da bulunduğu 9 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi bizleri derinden sarsmıştır. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Samsun Ticaret Borsası (TB) olarak, milletimizin manevi değerlerini bile hiçe sayarak Mübarek Ramazan Bayramı’nın ikinci günü meydana gelen elim olayı nefretle kınıyor, saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” açıklaması yapıldı.
Terör örgütünün er ya da geç döktüğü kanda boğulacağına dikkat çekilen açıklamada, “Ülkemizdeki her türlü olumlu gelişmeye rağmen bazı kesimlerin hep terör istediği yine bir kez daha ortaya çıkmıştır. Terörist saldırıların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak, toplumda panik ve korku havası yaratmaktır. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik yapılan kalleş saldırılar, bizleri bölmeyecek, aksine milletimizi daha da sıkı sıkıya kenetleyecektir. Dünyanın neresinde olursa olsun terörü bir kez daha lanetliyoruz. Teröre karşı her zamanki gibi dik durmaya devam edeceğiz. Farklılıkların yüzyıllardan beri kardeşçe hüküm sürdüğü topraklarımızda birlik ve beraberliği bozmaya çalışan herkese kardeş kalacağımızı bir kez daha göstereceğiz. Terör örgütü ve onun uzantıları ne yaparsa yapsın, bu ülkeyi bölemeyeceğini bilmelidir. Bu süreçte toplumun her kesimi de, teröre ve onlara yataklık yapanlara, destek verenlere karşı tavrını net bir şekilde ortaya koymalıdır. Temennimiz bu hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin biran önce yakalanarak, adalet önünde hesap vermeleridir.” sözlerine yer verildi.
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun TB Başkanı Sinan Çakır ayrıca, Şırnak ilinde meydana gelen trafik kazasında 9 asker ve 1 geçici köy korucusunun şehit olmasından dolayı da büyük üzüntü içinde olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: cha