Samsun İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Numanoğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)’nın doğrudan desteği ile ‘Samsun Sanal Tur’ projesini hayata geçireceklerini söyledi. Yüzde 100 hibe olarak gerçekleştirilecek olan proje çerçevesinde kentin önceden belirlenen 69 noktası, 360 derece çekimlerle sanal ortama taşınarak tanıtımı sağlanacak.

Samsun İl Genel Meclisi toplantısında görüşülen konulardan biri olan Samsun Sanal Tur projesiyle ilgili Araştırma ve Geliştirme Komisyonu tarafından hazırlanan komisyon raporu kabul edildi. Samsun’un tarihi, turistik ve kültürel alanlarının tanıtımı amacıyla yapılacak olan proje, Samsun İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan Turizm Master Planı’na paralel olarak hazırlanmıştı. Komisyonunun proje ile ilgili hazırladığı raporla ilgili bilgi veren AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Numanoğlu, Samsun’un tanıtımı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek nitelik taşıması, günümüzde internetin yoğun kullanılması ve internet üzerinden Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan insanlara ulaşılması noktasında bir fayda projenin faydalı olacağına inandıklarını söyledi.

Proje bütçesinin 71 bin 480 lira olduğunu açıklayan Numanoğlu, “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) doğrudan faaliyet Desteği 2012 Mali Programı, idaremiz tarafından hayata geçirilecek olan ‘Samsun Sanal Tur’ projesini yüzde 100 hibe olarak gerçekleştirilecektir. Proje bütçesi olarak 71 bin 480 lira öngörülmüştür. İl Özel İdaresi bütçesinden hiçbir ödenek talep edilmeyecek. Proje kabul edilirse tüm maliyet OKA tarafından karşılanacak. Proje kapsamında Samsun’un daha önceden belirlenen 69 noktası son teknolojilerle ve 360 derece çekimlerle sanal ortama taşınarak Samsun’un sanal ortamda tanıtılması sağlanacaktır.” dedi.

Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt ise Afyonkarahisar’daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama ile ilgili değerlendirme yaptı. Karakurt, “ Afyonkarahisar’da askeri cephanede meydana gelen patlama sonucu 25 askerimizin şehit olmasından dolayı ülke olarak derin bir üzüntü içindeyiz. Bu çok acı bir durum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyorum. Son zamanlarda şehit olayları üst üste geliyor. Ülke olarak sabır ve metanetle dua etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha