Sakarya Üniversitesi (SAÜ), lisans eğitiminde ortalama 8-9 olan ders sayısını 5’e düşürdü. Yeni uygulama, 2012-2013 eğitim döneminde bütün bölümlerde hayata geçirilecek. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, lisans eğitiminde dünyadaki yeni gelişimler konusunda mevcut programlarda önemli değişiklikler yaptıklarını, lisans eğitiminde ders sayısını düşürdüklerini söyledi.

        SAÜ, lisans eğitiminde köklü değişikliğe gitti. Birbirine yakın ve benzer dersler birleştirildi, bazı gereksiz dersler kaldırılarak bölümlere göre ders sayısı neredeyse yarı yarıya düşürüldü.

        Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, lisans eğitiminde dünyada yükseköğretimdeki yeni gelişimler ve öğrenci merkezli eğitime geçiş konusunda mevcut programlarda önemli değişiklikler yaptıklarını söyledi. Lisans eğitiminde ders sayısını düşürdüklerini ifade eden Elmas, “Bazı bölümlerde 10'a yakın ders vardı. Yeni uygulamayla bütün lisans eğitiminde ders sayısını 5’e düşürdük. Bütün programlarımızda bu yıldan itibaren bu yeni ders müfredatı ile başlıyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz grup çalışmasına, seminere, sunum ve disiplinler arası çalışmalara ve sosyal aktivitelere daha çok zaman ayırabilecek. Burada amaç öğrencilerin kendi alanlarındaki bilgi becerileri yanında başka nitelikleri de kazanmalarına yardımcı olmak.” diye konuştu.

        BİR İLK DAHA

        Bu sene meslek yüksekokullarında, Türkiye’de ilk kez SAÜ’de uygulanacak yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini vurgulayan Elmas, proje ile öğrencilerin 3 dönem okulda bir dönem ise işletmelerde çalışacağını belirtti. Prof. Elmas, “Önlisansta üniversite sanayi işbirliği kapsamında 3+1 modelini bu sene ilk defa uygulayarak, 4 bine yakın öğrencinin eylül ayından itibaren kamu ve özel sanayi kuruluşlarında uygulamalı eğitime göndereceğiz. Bu proje sayesinde, yıllarca konuşulan sanayicinin istediği nitelikli ara elaman ihtiyacının karşılanmasına dönük önemli bir adım atmış olacağız” dedi.

        Elmas, bu sene yerleştirilen 14 bin 100 öğrenci ile toplam öğrenci mevcudunun 67 bine ulaştığını belirterek, “Bu yıl SAÜ’ye yerleşen 14 bin önlisans ve lisans öğrencisiyle birlikte yüksek lisans, doktora, yabancı uyruklu öğrenci, özel yetenek sınavıyla beden eğitimi, güzel sanatlar ve konservatuvara alınan öğrenciler ile birlikte öğrenci sayımız 67 bin dolayında mevcuda ulaşmıştır.” dedi.
Kaynak: cha