Karlık Madran Su Yönetim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklanan uygunsuz markalar arasında adlarının geçtiğini hatırlattı. Firma, sadece Isparta’da bir satış noktasından alınan numunede, hatalı depolama şartları ve güneş ışınlarına maruz bırakılması yüzünden bakteri oluşumu tespit edildiğini bildirdi.

        Karlık Madran Su Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, damacana su ile alakalı haberlerin kamuoyuna yansımasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı’nın bütün şehirlerdeki damacana su satan bayileri mercek altına aldığı vurgulandı. Açıklamada “Tüm Ege ve Akdeniz bölgelerindeki satış noktalarından alınan Karlık Madran su numuneleri temiz çıkmasına rağmen sadece Isparta’da ürünümüzü satan bir satış Sekabet noktasından alınan damacana su, hatalı depolama şartlarında ve güneş ışınlarına maruz bırakıldığı için kamuoyunun malumu olacağı üzere damacana su içerisinde bakteriler oluşmuştur. Bu durum kamuoyuna yanlış bir şekilde aksettirilmiştir. Burada suçlu olan hatalı depolama şartlarından dolayı satış noktasıdır. 300 bayisi, yüze yakın çalışanı ve binlerce tüketicisi olan markamız, yine aynı bakanlığa bağlı olan Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından her ay yapılan denetim ve analizlerde temiz çıkmasına rağmen işletmemiz zan altında bırakılmıştır.” denildi.

        İşletmelerinin halen 19 litrelik pet üretiminin devam ettiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “İşletmemizde veya suyumuzda herhangi bir zararlı bakteri yoktur. Suyumuz tamamen sağlıklıdır. Oluşan telafisi zor maddi manevi tüm zararlarımızı hukuki yollardan arayacağımızı kamuoyuna duyururuz.”
Kaynak: cha