Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTE)’nin 2012-2013 eğitim öğretim yılında 4 bin 345 öğrenci alacağı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin 2006’da kurulduğu günden bu yana bilimin, çağdaş değerlerin ve toplumsal aydınlanmanın öncülüğünü yaptığına ve öğrenciler tarafında en çok tercih edilen üniversiteler arasında bulunduğuna dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Üniversite önümüzdeki eğitim sezonunda 4 bin 345 öğrenci alacak. Bugün 3 enstitü, 11 fakülte, 7 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 6 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 6 bölüm olmak üzere toplam 40 akademik birimden oluşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, donanımı, genç, dinamik ve uzman kadrosuyla hızla büyümeye devam ediyor. Bugüne kadar 10 bin 480 mezun vermiş olan üniversitenin 2012 yılı itibariyle 11 bin 726 öğrencisi, 572 akademisyeni ve 256 idari personeli bulunuyor. Araştırma ve geliştirme alt yapısını tamamlamış olan üniversite, modern eğitim alanları, laboratuvarlar, sosyal gereksinimleri sağlayacak mekanlarıyla öğrenciler tarafından da oldukça rağbet görüyor. Gerek turizm çeşitliliği, gerekse doğal güzellikleriyle görenleri kendisine hayran bırakan Rize ile bütünleşen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, yurdun dört bir yanından gelen öğrencilerine kapılarını aile sıcaklığında açıyor.”

Üniversitenin kısa zaman içerisinde kat ettiği mesafe ile ülkedeki üniversiteler arasında farklı bir konuma ulaştığına dikkat çekilen açıklama da şu görüşlere de yer verildi: “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, komşu ülke üniversiteleri ile kurduğu köprülerle de Karadeniz’in dünyaya açılan kapısı niteliğini taşıyor. Bu başarının mimarı ise geçen yıl göreve atanan Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz ve ekibi. Özellikle Gürcistan, Ukrayna Marsbahis ve Kosova’daki üniversitelerle yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde öğrenci alımı ve değişiminin gerçekleştirilmesi, üniversitenin çağdaş ve uluslararası düzeyde kaliteye sahip eğitim yuvası olma özelliğini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Üniversitenin bir diğer başarılı projesi ise; sağlık alanında hayata geçirdiği yeni uygulamaları. Yapımına başlanan Onkoloji Hastanesinin tamamlanması için çalışmalar sürerken, akademisyen sayısı 112'ye ulaşan Tıp Fakültesi ise göz dolduruyor. Rize ve bölge insanı gibi komşu ülkelerden gelerek kaliteli sağlık hizmetinden istifade etmek isteyenler için de tek adres Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi oluyor. Ortaya çıkan istatistiksel tabloda bir başarı öyküsü yatıyor."

LİKAPA İLE EKONOMİK GİRDİ SAĞLANACAK

Üniversite bünyesinde kurulan Mavi Yemiş Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin şehre katkı sağlayacağının altının çizildiği açıklama da şunlar da ifade edildi: “Bölge insanı tarafından ‘Likapa’ olarak tanımlanan mavi yemiş, diğer adıyla yaban mersininin üretilmesi ve ticari bir ürün haline getirilmesi amacıyla kazandırılan merkez sayesinde kente ekonomik girdi sağlanması amaçlanıyor. Ülkemiz balıkçılığına ve su ürünleri yetiştiriciliğine yararlı olunması ve hizmet verilmesini sağlamak amacıyla kurulan Su Ürünleri Araştırma Merkezi de üniversitenin bir diğer yüz akı. Atılan adımlar sonucunda ciddi oranda mesafenin aşıldığı laboratuvarlarda, kültür balıkçılığının yanı sıra yeni balık türleri üzerinde de çalışma yapılıyor. Karadeniz Bölgesi’ne hizmet sunma ile birlikte araştırmaların da devam ettiği merkezde şuan itibariyle müteşebbisler için fırsat niteliği taşıyan ekonomik değeri yüksek olan mersin balığı yetiştiriliyor. Ayrıca bölgenin en önemli gelir kaynağı olan çay konusunda Üniversite bünyesinde Çay Araştırma Merkezi kurulması yönünde altyapı çalışmalarına başlanırken Çaykur ve Çay Borsası ile de ortak çalışmalara imza atılıyor. Daha birçok önemli projenin altında imzası bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, uluslararası bir eğitim-öğretim kurumu olmanın mutluluğunu yaşıyor. Üniversite, yurdun dört bir yanından bu yıl da doğru tercih yaparak eğitimlerini başarıyla tamamlamak isteyen öğrencilerini bekliyor.”


Kaynak: cha