Rize'de meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda görev alan resmi kurum ve sivil toplum kuruluşları tek çatı altında toplandı. İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, olası bir afette görev alacak olan kurumların ortak hareket edeceğini ve bu durumun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

Sağlık Müdürü Tepe başkanlığında, Rize Belediyesi’ne ait İtfaiye Müdürlüğü’nde verilen eğitimlere; Rize İtfaiyesi, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Ulusal Medical Kurtarma Ekibi, Sivil Savunma Müdürlüğü, Rize Off-Road Kulübü, Kaçkar Off-Road Kulübü, Karadeniz Dalgıçları Derneği Spor Kulübü, Rize Akut Ekibi, Karadeniz Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü, Çayeli Bakır İşletmeleri yetkilileri katıldı.

Katılımcılara, özellikle temel yaşam desteği, sedye kullanımları, hasta paketleme ve taşıma teknikleri konusunda geniş çaplı teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, acil ve afet durumlarında yapılacak olan ilk yardımın önemi ve ilk yardım şekillerini ayrıntılı bir şekilde uygulamalı olarak afetlerde görev alan ekiplere anlattıktan sonra, afet ve acil durumlarında sıkça kullanılan çok özellikli sedyeler, bunların ekipmanları ve en hızlı sürede en doğru şekilde nasıl uygulanacağı konusunda bilgilerini katılımcılara aktardı.
Tepe, “Bir süre önce Türkiye'de bir ilk olarak ilimizde başlattığımız acil durum ve afetlerde görev alan tüm resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının tek çatı altında toplanması projesi ile ilgili hazırlık toplantılarının ardından sonra, ilk ciddi anlamdaki eğitimimizi tüm ekiplerimizle birlikte bir arada gerçekleştirdik. Söz konusu kurumlarla olası afetlerde ortak hareket edeceğiz. Bundan sonraki dönemlerde bu eğitim ve toplantılarımız düzenli aralıklarla devam edecek.” dedi.
Kaynak: cha