Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi gören bir hastanın yanlış iğne neticesinde yaşamını yitirdiği iddia edildi. Antibiyotiğe karşı alerjisi bulunan Mehmet Salih Sandıkçı(53), eşinin doktora yaptığı uyarıya rağmen, antibiyotik iğnesiyle tedavi edilmek istenince fenalaşarak hayatını kaybetti. Sandıkçı ailesi, doktorla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ailesiyle İstanbul’da yaşayan ve tatilini geçirmek üzere Rize’nin Tuğlalı Köyü’ne gelen Mehmet Sandıkçı, geçtiğimiz salı günü ayağındaki şişlik nedeniyle Rize Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Genel cerrahi servisine yatırılan Sandıkçı’ya ateşi olduğu gerekçesiyle Dr. O.U, tarafından antibiyotik iğnesi yapılmak istendi. Eşi Fatma Sandıkçı'nın, doktora eşinin antibiyotik tedavisi gördüğünü ve antibiyotik iğnesine karşı alerjisi bulunduğunu söylemesine rağmen, Dr. O.U.'nun ısrarı neticesinde iğne yapıldı. İğneden sonra fenalaşan Sandıkçı, 3 saat içinde hayata gözlerini kapadı. Sandıkçı’nın ailesi savcılığa doktorla ilgili suç duyurusunda bulunurken, cenazesi otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kesin ölüm nedeni 3 hafta içerisinde belli olacak olan Sandıkçı, Tuğlalı Köyü’nde toprağa verildi.

Vefatının ilk gününde mezarı başında dua eden ailesi, ölümde doktorun ihmali olduğunu ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

DOKTOR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Velioğlu, ilk belirlemelerine göre Sandıkçı’nın ölümünün normal bir ölüm olarak göründüğünü kesin sonucun adli tıptan gelecek rapordan sonra belli olacağını söyledi. Velioğlu, söz konusu doktorlar hakkında soruşturma başlatıldığını da ifade etti.

AYAĞINDAKİ ŞİŞLİK NEDENİYLE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Ağabeyinin ayağındaki şişlikler nedeniyle daha önce başka hastanelerde de tedavi gördüğünü anlatan Mustafa Sandıkçı, geçmişte ağabeyinin antibiyotiğe karşı alerjisinin tespit edildiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Doktor, ağabeyime antibiyotik iğnesi yapmak isteyince yengem 'alerjisi' olduğunu söyleyerek uyarmış. Fakat doktor, 'Siz benden daha iyi mi biliyorsunuz?' demiş, sonra da ağabeyime antibiyotik iğne yaptırmış. Aradan 2 dakika geçmeden ağabeyim olduğu yere yığıldı. Nefes alamamaya başladı. 3 saat sonra da kaybettik. Hemen adli makamlara şikayette bulunduk.” dedi.

DOKTORU UYARDIM AMA İKNA EDEMEDİM

Eşi Fatma Sandıkçı ise “Doktorlar eşimin ateşinin 38 derece olduğunu ve iğne yapılması gerektiğini söyledi. Eşimin iğneye alerjisi olduğunu söyledim ancak iğne vurdular. İğnenin ardından eşim fenalaştı. ‘Bana bir şey oluyor’ dedi ve yere yığıldı.” diye konuştu.




Kaynak: cha