Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeniden atanan Prof. Dr. İrfan Aslan, yüzlerce akademisyen ve idari personel tarafından görkemli bir törenle karşılandı. Karşılamaya katılanlarla tek tek tokalaşan Prof. Dr. Aslan, yeni dönemde üniversiteyi dünya üniversiteleri seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.


Uzun bir konvoy eşliğinde üniversite kampüsüne gelen Rektör İrfan Aslan, üniversitenin girişinde çiçeklerle karşılandı. Karşılamada 'Sayın rektörümüz üniversitemize 'yeniden hoş geldiniz' pankartı açılan Rektör Prof. Dr. Aslan, karşılamaya gelen yüzlerce akademisyen ve idari personelle tek tek tokalaşarak tebrikleri kabul etti. Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. Aslan, dört yıl önce devir aldığında 'boş olan alanda' bugün koskoca bir üniversitenin bulunduğunu, bunun da tüm üniversite personelinin eseri olduğunu söyledi.

Rektör Aslan, "Bir trende bir lokomotif olur, ama asıl yükü taşıyan vagonlardır. Burası benim değil, akademisyenlerin, idari personelin ve değerli Ağrı halkının eseridir. Her konuşmamda söylediğim bir şeyi yine tekrar etmek istiyorum. Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Eğer bir üniversite ya da devlet kurumu 'şehirle, halkla barışık değilse' beklenilen başarıyı gösteremez. Bu doğrultu da her zaman şehirle iç içe olduk. Bu dönem, Allah nasip ederse üniversitemizi akademik olarak dünya üniversiteleri seviyesine çıkarmak istiyoruz. İnşallah bunu başarabiliriz. El birliği ile çok güzel bir kampüs alanı oluşturduk. Bundan sonra inanıyorum ki üniversitemiz dünyada parmakla gösterilen uluslararası bir üniversite olacaktır. Bu da yine değerli akademisyenlerimiz tarafından meydana getirilecektir. Üniversiteler bulundukları şehre, bölgeye ve ülkeye katkı yaptığı sürece gelişimini sürdürür. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'de Ağrı’nın ve bölgenin kalkınmasına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok ciddi katkılar sağlayacaktır." diye konuştu.
Kaynak: cha