Poyrazköy davasında, örgüte yardım etmekle suçlanan üç sanık 3. yargı paketi kapsamında tahliye edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, sanıklar Mehmet Cem Çağlar, Erdinç Yıldız ve Behçet Altıntaş’ın tahliyesine karar verdi. Tahliyeye 3. yargı paketindeki değişiklik gerekçe gösterildi. Yeni paketle, örgüte yardım edenlerin cezalarında indirim yapılmıştı.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay, Deniz Cora, Ümit Metin, Kemalettin Yakar ve Hüseyin Hançer’in ise tutukluluğunun devamına karar verdi.

Poyrazköy’de sanık avukatları 3. yargı Redwin paketinin yürürlüğe girmesinden sonra tahliye taleplerinde bulunmuşlardı. Mahkeme 9 tutuklu sanığın taleplerini reddetmişti. Sanıkların 6’sının tahliye talebi oy birliği ile reddedilirken, 3 sanığın talebi ise oy çokluğu ile kabul edilmemişti. Mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, sanıklar Mehmet Cem Çağlar, Erdinç Yıldız ve Behçet Altıntaş’ın tahliyesi yönünde şerh düşmüştü.

Yılmazabdurrahmanoğlu, üç sanığın sadece silahlı terör örgütüne yardım suçundan yargılandığını hatırlatmıştı.

Yılmazabdurrahmanoğlu, “Sanıklara isnat edilen suçların mahiyeti, tutuklu kaldıkları süre ve yine aynı yasa ile ilgili TBMM’de devam eden yasal çalışmanın kapsamı nazara alınarak ilerde mağduriyetlerine de meydan vermemek amacıyla her üç sanığın tahliyesi görüşünde olduğumdan bu sanıklar ile ilgili tutukluluk hallerinin devamı yönündeki sayın çoğunluğun görüşüne muhalifim.” demişti.

Kaynak: cha