Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan, bazı kurumların desteklediği 'Umut Yıldızı Projesi' sayesinde bin çocuk meslek sahibi oldu. Proje kapsamında kurslara devam eden 120 kadının da artık mesleği var.

        Diyarbakır’da hayata geçirilen Umut Yıldızı Projesi, hem kadınların hem çocukların umudu oldu. Proje kapsamında kursa tabi tutulan çocuk ve kadınların artık bir mesleği var. Kursa devam ettikleri süre boyunca günlük harçlık da alan kursiyerler, kursun ardından yine kamu kurumlarının yardımıyla iş sahibi olabiliyor. Bu kurslardan sadece biri olan kick boks ve tekvando dallarında dereceye giren kursiyerler, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret etti. Vali Toprak, projenin Diyarbakır için son derece önemli olduğunu belirterek, ilgili kurumlara teşekkür etti.

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü İsmail Güneş ise proje kapsamında 2010-2011 yılında 920 çocuk ve kadının kurslara katıldığını söyledi. Bu yıl ise 120’si kadın 620 kursiyerin kursu tamamlayarak sertifikalarını alacağını söyleyen Güneş, “Özellikle basketbol, kick boks ve yüzme spor alanlarında çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirdikleri faaliyetler içerisindeyiz. Tabi sadece spor dalları değil resim, bağlama, gitar, ebru ve bilgisayar gibi kurslarla çocuklarımızı güvenli bir noktada özgüven içerisinde sosyal ortama katılmaları sağlanıyor. Önümüzdeki dönem 800 çocuk grubumuz, açılması beklenen kurslara hazır durumda. Şu anda 600 kişilik kapasitemiz bin kişiye çıkartılabilir.” diye konuştu.

        Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise bu tür projelerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, aydınlık bir gelecek için özellikle çocukları yetiştiren kadınlara yönelik eğitimlerin daha çok olması gerektiğini ifade etti.



Kaynak: cha