Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Aksaraylı Er Kadir Aydın’ın ailesini ziyaret eden Vali Altınok, bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu ve bu bedelin geçmişten bugüne ödendiğini söyledi.
    
        Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki cephanelikte meydana gelen patlamada şehit olan Aksaraylı Er Kadir Aydın’ın cenazesi beklenirken, Aksaray Valisi Selami Altınok, İl Jandarma Komutan Vekili Hakan Eşitgen ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Aksaray’ın Alayhan köyüne giderek şehit ailesine başsağlığı diledi. Şehit babası ile görüşen Vali Selami Altınok, aileye başsağlığı dileyerek, bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu ve bu bedelin de geçmişten bugüne ödendiğini söyledi.

        Önemli olanın kardeşliğin ve birliğin korunması olduğunu söyleyen Vali Altınok, “Bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bugüne kadar gelenlere de bunlara da. Bu memlekette yaşamak bir bedel gerektiriyor. Bu topraklarda yaşamak bir bedel gerektiriyor. O bedeli geçmişten beri verdik. Bundan sonra da vereceğiz, başka da şansımız yok bizim. Bedel lazımsa, bu millet bedel vermeye hazır. Bugüne kadar verdi, bundan sonra da verecek. Mühim olan kardeşliğimizi, hukukumuzu, birliğimizi, dirliğimizi baki tutmaktır. O öyle olduğu müddetçe inşallah fazla bir şey olmayacak. Ama bu Anadolu coğrafyasında yaşamanın bir bedeli var, maalesef var. O bedeli de ödüyoruz.” dedi.

        Bir süre şehit ailesinin evinde oturan Vali Altınok ve protokol üyeleri, daha sonra şehit evinden ayrıldı. Şehit cenazesinin, önümüzdeki günlerde Aksaray’a gelmesi bekleniyor.


Kaynak: cha