Balıkesir Özel Fırat İlköğretim Okulu, Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda 3 dalda 3 proje ile finale kalarak büyük bir başarıya imza attı. Final yarışmaları 10-15 Eylül tarihleri arasında Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta yapılacak.

    Eğitim ve sportif başarıları ile dikkat çeken Balıkesir Özel Fırat İlköğretim Okulu, bu kez de Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda Balıkesir'i temsil edecek. Bu yıl 10-15 Eylül tarihleri arasında Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 4'ncüsü düzenlenecek International Computer Project Olympiad(ICPO2012) Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'na Fırat Eğitim Kurumları'nın 3 projesi 3 dalda finale kaldı. Projelere Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nde görevli öğretim elemanları ve öğretim görevlileri büyük katkı sağladı.

        Olimpiyatta bu yıl 5 dalda yarışmalar gerçekleştirilecek. Fırat İlköğretim Okulu'nun 3 dalda finale kalan projeleri şunlar:

        'Kısa Film' dalında Goodness Prevails The Dark projesi. Proje danışmanı Prof.Dr. Yusuf Turan, proje sorumlusu Saliha Turan.

        'Donanım Kontrol' dalında Fetih Tank Robot projesi. Proje danışmanı Yrd.Doç.Dr. Davut Akdaş, Oğuz Yaz ve Elektrik-Elektronik Müh. Cihan Koç, proje sorumlusu Oğuz Sabri Yılkan, Furkan Adıgüzel.

        'Dijital İçerik' dalında Save Energy For Our Future projesi. Proje danışmanı Öğr.Gör. Aydın Kahraman, proje sorumlusu İsmail Tarık Onat.
Kaynak: cha