Oyuncak, çocukların geleceğini etkiliyor. Onun için ailelerin, çocuklarına oyuncak alırken iyi düşünmesi gerekiyor. Özellikle 0-3 yaş dönemi çocuğun hem kişilik yapısının, hem düşünce yapısının oluştuğu dönem olması nedeniyle bu yaşta alınan oyuncak özenle seçilmeli.

        Yozgat Eğitimciler Derneği Başkanı Salih Dedeoğlu ve Nil Kırtasiye Müdürü Mücahit Akgüç tarafından, Özel Ergin Koleji'nde öğretmen ve velilere yönelik seminer düzenlendi. Seminere, Zambak Yayınları Bölge Müdürü İmran Eren, Pazarlama Müdürü Aytekin Çolak konuşmacı olarak katıldı.

        Çocuklara oyuncak alırken çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten İmran Eren, oyuncak konusunda çocuktan önce anne ve babanın bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Eren, "Anne ve babanın dikkat etmesi gerekenlerden birisi, çocuğun yaşına uygun oyuncak seçmesi. Bazen çok iyi niyetle yaptığımız, çocuğumuz mutlu olsun diye aldığımız bir oyuncak, çocuğun yaş grubu ve gelişim evreleri için uygun değilse, bu çocuğun ileriki aşamalarda gelişim evrelerine de engel oluyor. Özellikle 0-3 yaş dönemi çocuğun hem kişilik yapısının, hem düşünce yapısının oluştuğu dönem olması nedeniyle bu yaşta alınan oyuncağın özenle seçilmesi gerekir. Bu dönemlerde alınacak her oyuncak çok ciddi kriterlere göre alınması gerekiyor. Gelişigüzel oyuncak alınmamasını tavsiye ediyoruz." dedi.

        Alınan her oyuncağın çocuğun geleceğine yön verdiğini ifade eden Eren, şöyle devam etti: "Çocuğun hem gelişimini hem geleceğini yönlendirir. Örnek vermek gerekirse, üniversite sınavında paragraf soruları her öğrencinin çok ciddi sıkıntı yaşadığı sorular. Paragrafı okursunuz, soruya geldiği zaman tekrar paragrafa dönme ihtiyacı hissedersiniz, çünkü çocuk (öğrenci) kısa bellek uzun bellek çalışması yapmamış. İşte söz konusu olan bellek çalışması oyuncaklarda mevcut. Çocuğun kısa ve uzun bellek çalışması yapmasına imkan tanıyan oyuncak sayesinde, ileride paragraf sorularını rahatlıkla çözülebiliyor. Benzeri durum silah vb. oyuncaklar için geçerli. Bu tür oyuncaklar, onun ileride ailesinin istemediği hareketleri yapmasına neden olabilir. Bu gibi şeylerin çocuğa verilmemesi değil raflarda bile satılmaması gerekiyor. Biz Pal Eğitici Oyuncak firması olarak hiçbir şekilde silah, bıçak benzeri şiddet içeren ürünleri portföyümüze sokmuyoruz."

        Oyuncak seçerken dikkat edilmesi gereken hususlardan birinin de ürün kalitesi olduğunu söyleyen Eren, "Türk oyuncak piyasasında ne yazık ki kaliteli olmayan oyuncaklar da yer alabiliyor. Bu durumda temel iş anne ve babaya düşüyor. Öncelikle bilinen markalardan oyuncak almalı. Ayrıca, kesinlikle oyuncakların kutularında hangi yaş için olduğunu göstermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

        Zambak Yayınları Pazarlama Müdürü Aytekin Çolak ise Zambak Yayın Grubu’nun, gelişen teknolojiyle öğretmeyi ve öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlayan öğretmenlere çağın yeniliklerini sunmaya devam ettiğini söyledi. Çolak, Zambak Yayınları'nın dijital içeriklerine, proje sayesinde öğretmenler, elindeki kitabın tamamını dijital olarak tahtaya yansıtabilecek. Akıllı tahta sistemine de uyumlu olan flash diskler her türlü sınıfta ve ortamda rahatlıkla kullanılabilecek. Böylece, öğretmenler artık tahtaya soru yazmak, şekil veya resim çizmek zorunda kalmayacak. Öğretmen, sınıf ortamında zamanı çok daha verimli ve etkin bir şekilde kullanabilecek." dedi.




Kaynak: cha