Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Topal ve Jandarma Uzman Onbaşı Atakan Çiller (24) aynı gün toprağa verildi.

Diyarbakır’dan uçakla Adana'ya getirilen ve Osmaniye Devlet Hastanesi morguna konulan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın (24) cenazesi, Osmaniye merkeze bağlı Çağşak köyüne götürüldü. Çağşak köyünün ilk şehidi olan 2 yıllık Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın cenazesini köyün girişinde kalabalık bir halk topluluğu karşıladı. Şehidin cenazesi helallik alınmak üzere baba evine getirildi. Baba Osman (48), anne Meymune (46), kardeşleri Fatma (22) ve Ahmet (16) Topal şehitleriyle helalleşip dualarla uğurladılar.

Şehit Süleyman Topal'ın cenazesi daha sonra köy meydanındaki camiye getirildi. İkindi namazının ardından düzenlenen törende şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Osmaniye Müftü Vekili Halit Avcı cenaze namazını kıldırdı. Törene katılanlardan şehit uzman için helallik istendi. Kılınan cenaze namazının ardından bir müddet omuzlarda taşınan şehidin cenazesi, Çağşak köy mezarlığında göz yaşları ve dualarla toprağa verildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın bekar olduğu ve 28 gün önce İstanbul'dan Şırnak'a tayini çıktığı belirtildi.

Şehidin cenaze törenine, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye AK Partili Milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, 6'ncı Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Hamza Çelebioğlu ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

        Jandarma Uzman Onbaşı Atakan Çiller (24)’in cenazesi de Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Alibozlu köyünde toprağa verildi. Törende terörü lanetleyen vatandaşlar, 'Şehidim hakkını helal et bize', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye sloganlar attı.
Kaynak: cha