Seyyid Ebu’l Hasan Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur, asırlardan beridir Harakani külliyelerinde insanlığa hizmet edildiğini, bu hizmetlerin Ramazan aylarında daha da ziyadeleştiğini söyledi.

Kars’ın manevi dinamiklerinden Ebu’l Hasan Harakani Hazretleri'nin medfun bulunduğu Harakani külliyesinin hizmetlerini gören Yavuz Uygur, yılın 12 ayında külliyenin aş evlerinde yemek piştiğini, gece ve gündüz dışarıdan gelen misafirlerle birlikte her kesimden insanların faydalandığını belirtti.

Harakani Hazretleri'nin, ‘Her kim bu kapıya gelirse ekmeğini verin, inancını sormayın, Allah’ın ruh verdiği herkes Ebu’l Hasan'ın sofrasında ekmeğe layıktır’ dediğini aktaran Uzgur Hoca, bu çerçevede Tipobet Ramazan’da sofraların komşulara, akrabalara, ihtiyaç sahiplerine, kimsesizlere açılmasının kişilerin sofralarına bereket sağlayacağını, unutulmaz anların yaşanacağını, kardeşliklerin pekişeceğini, karşılıklı dualarla huzur iklimine kanat açılacağını belirtti.

        "ORUÇ, İNSANIN KALBİNİ ALLAH AŞKI İLE DOLDURUYOR"

        Seyyid Ebu’l Hasan Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur, bütün ibadetlerde maksadın hep huzuru elde etmek olduğunun altını çizdi. Uzgur, huzursuz yapılan ibadetlerden manevi zevk hâsıl olmayacağını, Cenabı Hakk'ın 'en büyük ibadet oruçtur. Orucun da sevabı da benim indimdedir.' buyurduğunu ve orucun insanın kalbini Allah aşkı ve irfanı ile doldurduğunu ifade etti.

        Uzgur, akşam iftarda iki visalin var olduğunu da vurgulayarak, “Biri, su ile beden iftarı, ikincisi Allah aşkıyla visal iftarı, yani ruhun iftar vaktidir ki manevi sevinç ve huzur anıdır.” diye konuştu.






Kaynak: cha