Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) rektörlüğüne Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeniden atandı.
Osmaniye’de 2007 yılında kurulan üniversitenin ağustos ayında yapılan ilk rektörlük seçiminde mevcut rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, 64 öğretim üyesinin 57’sinin oyunu almıştı.

Rektörlük görevine yeniden atanan Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, kurucu rektör olarak atandığı ilk günden itibaren üniversitenin gelişimi ile şehirle bütünleşmesi adını özveriyle çalıştığını söyledi. Bu konuda önemli hizmetlere imza attıklarını dile getiren Büyükalaca, yapılan faaliyetlerin, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üyeleri, üniversite mensupları ve Osmaniyeliler tarafından takdir edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Prof. Dr. Büyükalca, 4 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 1 yüksek okulu, 2 enstitü ile OKÜ’nün bölge ve ülkenin ihtiyaçlarına yönelik akademik yapılanmasını güçlendirdiklerini vurguladı. Öğrenci, akademik ve idari personeli ile Osmaniye’ye, Türkiye’ye yakışan şekilde “bilim üretmek” amacında olduklarına işaret eden Prof. Dr. Büyükalaca, “Gündemi takip eden, çağın gerisinde kalmadan geleneklerine her daim sahip çıkan, gürültülere kulağını kapatan, yapıcı eleştirilerden ders alma olgunluğuna erişmiş genç bir üniversitemiz var. Korkut Ata’nın adında yaşattığımız üniversitemiz, Karacaoğlan’ın hatırası ile gelişen yerleşkemiz Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden, 78 farklı ilden öğrencinin tercihi olmaktadır. Modern yapılanmamız, her türlü imkân ile donatılan eğitim-öğretim tesislerimiz, sporun birçok dalını yapmaya imkân tanıyan açık-kapalı alanlarımız, görülmeye değer bir üniversite yerleşkesi olma yolunda hızla ilerleyen Karacaoğlan Yerleşkesi içerisinde dikkat çekmektedir.” diye konuştu.

Üniversitenin mevcut duruma ulaşmasında emeği geçenlere de teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, “Rekabetin arttığı yükseköğretim sistemi içerisinde saygın bir yer edinmeyi, şehriyle bütünleşerek ürettiği bilgiyi toplumun yararına sunmayı ve her alanda donanımlı ve kendine güvenen öğrenciler yetiştirmeyi ilke olarak belirledik. Korkut Ata Üniversitesi, rektörlüğümün ikinci döneminde de bu hedefler doğrultusunda azim ve şevkle çalışmaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha